Η Microsoft διερευνά ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα που εμποδίζει τους χρήστες του Outlook.com να κάνουν search στα email τους και προκαλεί σφάλματα 401 εξαιρέσεων.

Κατά την αναζήτηση, οι χρήστες βλέπουν ένα σφάλμα που λέει: “Sorry, something went wrong. Please try again later.”

“Η αρχική επισκόπηση των αρχείων καταγραφής του διακομιστή Outlook.com, παράλληλα με τα HTTP Archive format (HAR) logs που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής αναπαραγωγής των επιπτώσεων, δείχνει ότι τα σφάλματα 401 εμφανίζονται λόγω μιας εξαίρεσης όταν οι χρήστες προσπαθούν να εκτελέσουν την αναζήτηση“, αναφέρει η Microsoft στο service health portal.

“Συνεχίζουμε τη διερεύνηση για να επιβεβαιώσουμε την πηγή που δημιουργεί αυτά τα σφάλματα εξαιρέσεων και να καθορίσουμε μεθόδους για την αποκατάσταση των επιπτώσεων.”

Η διακοπή λειτουργίας ξεκίνησε πριν από σχεδόν 11 ώρες στις 12:30 π.μ. UTC και η Microsoft αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, η λειτουργία αναζήτησης δεν λειτουργεί πλέον στο web– ωστόσο, η έκδοση για κινητά δεν φαίνεται να επηρεάζεται

.

Άλλοι έχουν αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την επικοινωνία με την προσωπική υποστήριξη του Microsoft 365, καθώς παγιδεύονται σε έναν βρόχο από προτροπές σύνδεσης και επιλογής υπηρεσιών του Office 365.

Η εταιρεία δεν έχει παράσχει ακόμη πληροφορίες σχετικά με το ποιες περιοχές επηρεάζει αυτή η συνεχιζόμενη διακοπή αναζήτησης.

Στις 27 Ιουνίου, η Redmond αντιμετώπισε ένα άλλο πρόβλημα που εμπόδιζε τους πελάτες σε όλη την Αμερική να έχουν πρόσβαση στα Exchange Online mailbox μέσω του Outlook στο web.

Τον Ιούνιο, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις υπηρεσίες της, όπως το Outlook.com, το Azure Portal και το OneDrive, είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας από επιθέσεις DDoS, τις οποίες πραγματοποίησε ένας απειλητικός φορέας γνωστός ως Anonymous Sudan (που πιστεύεται ότι έχει δεσμούς με την Ρωσία).