Το NFC επιτρέπει τη μεταφορά μικρών δεδομένων σε κοντινή απόσταση από μια συσκευή όπως ένα smartphone. Η συσκευή ανάγνωσης NFC παράγει ελάχιστη ποσότητα ενέργειας μέσω της γεννήτριας πεδίου, η οποία είναι απαραίτητη για να ενεργοποιηθεί ένα σήμα. Από το 2015 και μετά, με την υποστήριξη του AirTag στο iPhone 6s, όλα τα μοντέλα iPhone είχαν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν και να διαβάζουν ετικέτες NFC.

Δείτε επίσης: Το Google Wallet σύντομα θα επιτρέπει σε τηλέφωνα χωρίς NFC να πραγματοποιούν in-store πληρωμές

Ίσως έχετε λάβει ορισμένες ειδοποιήσεις από ετικέτες NFC. Οι πιο συνηθισμένες είναι:

AirTag: Πατώντας ένα AirTag αφού λάβετε μια ειδοποίηση ότι βρίσκεται κοντά. Τα AirTag που δεν είναι καταχωρημένα σε εσάς θα αναγνωρίζονται από το iPhone σας. Όταν πλησιάσουν ή πατηθούν, στέλνουν έναν σύνδεσμο Ιστού που συνδέεται με τον μοναδικό κωδικό ταυτότητάς τους για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το AirTag χρησιμοποιείται για ανεπιθύμητη παρακολούθηση.

App Clip: Οι πομποί NFC μπορούν να προσφέρουν ένα App Clip, ένα κομμάτι μιας πλήρους εφαρμογής που χρησιμοποιείται για περιορισμένη λειτουργικότητα, που συνήθως σχετίζεται με ένα μέρος στο οποίο βρίσκεστε, όπως το check out σε ένα κατάστημα λιανικής.

Δείτε ακόμα: iPhone 15 Pro Max: Τι αποκαλύπτει αναλυτής σχετικά με τη συσκευή

Κάρτα με ενσωματωμένο NFC: Θα μπορούσατε να βρίσκεστε κοντά ή να έχετε το iPhone σας σε ένα πορτοφόλι δίπλα σε μια πιστωτική κάρτα ή άλλη κάρτα με τσιπ NFC που έχει πρόσθετες πληροφορίες

που μπορούν να ενεργοποιηθούν.

Ετικέτα ιστού NFC: Οι τοποθεσίες μπορεί να έχουν ετικέτες NFC με ετικέτες που μπορείτε να πατήσετε, όπως η σάρωση ενός κωδικού QR, για να λάβετε έναν σύνδεσμο ιστού. Αυτό εμφανίζεται στις ειδοποιήσεις ως Ετικέτα NFC ιστότοπου.

Ένας χρήστης αντιλήφθηκε ότι λάμβανε επαναλαμβανόμενες ειδοποιήσεις από μια υπηρεσία πληρωμών, ακόμα και όταν το τηλέφωνό του δεν είχε κοντά του κάποια συσκευή NFC. Η πηγή δεν έχει προσδιοριστεί και αυτό είναι ανησυχητικό. Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης αυτών των ειδοποιήσεων ετικετών ιστότοπου.

Δείτε επίσης: Πώς να καταργήσετε το συγχρονισμό μεταξύ iPhone και iPad;

Στην πραγματικότητα, η απενεργοποίηση των Κλιπ Εφαρμογών είναι δυνατή μόνο μέσω μιας λειτουργίας στο Screen Time. Δείτε πώς:

Μεταβείτε στις Settings > Screen Time > Content & Privacy Restrictions > Content Restrictions.

Πατήστε App Clicks

Αλλάξτε τη ρύθμιση από Allow σε Don’t Allow.