Aν είσαι μια αυτοκινητοβιομηχανία 110 ετών που ονομάζεται Aston Martin, τα δώρα γενεθλίων σου είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστά. Με αφορμή το 110ο ταξίδι της γύρω από τον ήλιο, η βρετανική μάρκα Aston Martin παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο, περιορισμένης έκδοσης τέρας που ονομάζει Valour. Η εταιρεία θα κατασκευάσει μόλις 110 δείγματα του νέου αυτοκινήτου το οποίο ακούγεται σαν ένα θηρίο.

Δείτε επίσης: Aston Martin DB12: Είναι ό,τι έπρεπε να είναι η DB11

Στην καρδιά της, η Valour τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V12 5,2 λίτρων, twin-turbo που αποδίδει 715 ίππους. Αντί να το συνδυάσει με ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η Aston Martin επέστρεψε στις παλιές καλές εποχές και έδωσε ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με έναν από τους πιο ικανοποιητικούς λεβιέδες ταχυτήτων.

Για να βοηθήσει να μεταφερθεί όλη αυτή η ισχύς στο δρόμο, το Valour είναι εξοπλισμένο με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, καθώς και με ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας. Και, όταν πρέπει να σταματήσετε, το νέο αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με carbon ceramic φρένα με τη μορφή δίσκων 16 ιντσών εμπρός και δίσκους 14 ιντσών πίσω.

Όμως, αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει μόνο εξαιρετικές επιδόσεις. Ως εκ τούτου, η Aston έχει δώσει στο Valour μια εμφάνιση που, όπως λέει, θυμίζει το στυλ της V8 Vantage από τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Ως εκ τούτου, η Valour έχει μια πιο γωνιακή εμφάνιση από τη νέα DB12, ειδικά στο μπροστινό μέρος, το οποίο κυριαρχείται από μια μακρόστενη μάσκα, ρετρό στρογγυλά φώτα και μια μάσκα που μοιάζει με φρύδι και η οποία, σύμφωνα με την Aston, δίνει στο αυτοκίνητο μια “απειλητική” εμφάνιση. Μπροστά, υπάρχει επίσης ένα καπό με καμπύλες που καλύπτει αυτόν τον V12

και έρχεται με έναν αεραγωγό σε σχήμα πετάλου και διπλές εισόδους για να κρατάει τον κινητήρα δροσερό.

Πρόταση:Lucid: Η Aston Martin χρησιμοποιεί εξαρτήματά της σε ηλεκτρικά οχήματα

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, υπάρχει μια συστοιχία φωτισμού που μοιάζει με την Aston Martin Valkyrie και μια έμφαση από γυαλισμένο αλουμίνιο που διατρέχει το πλάτος του αυτοκινήτου. Εδώ πίσω, θα εντοπίσετε επίσης έναν τεράστιο διαχύτη που βοηθάει στο downforce, ενώ ένα σύστημα εξάτμισης με τριπλές εξατμίσεις διοχετεύει τον ήχο του κινητήρα V12 στις μάζες.

Το πίσω μέρος διαθέτει επίσης ένα σπόιλερ τύπου χείλους, το οποίο θυμίζει το Victor από τα μέσα της δεκαετίας του 2010 και το flick που βρίσκεται στο πίσω μέρος αυτοκινήτων όπως η DB6. Συνολικά, αυτό το αυτοκίνητο φαίνεται κομψό.

Η Aston Martin αναφέρει ότι η παραγωγή του Valour αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα αυτό το έτος, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του 2023. Δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για την τιμή, αλλά αν πρέπει να κάνετε αυτή την ερώτηση, ήδη δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Project Neptune, ένα υποβρύχιο αξίας 4 εκατομμυρίων $ της Aston Martin

πηγή πληροφοριών: jalopnik.com