H Microsoft βελτιώνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση του προβλήματος της τοξικότητας στα παιχνίδια Xbox με πολλαπλούς παίκτες. H εταιρεία προσθέτει μια νέα δυνατότητα για τους χρήστες των Xbox Series X/S και Xbox One, όπου μπορούν να καταγράψουν ένα βίντεο κλιπ διάρκειας 60 δευτερολέπτων με περιεχόμενο καταχρηστικών ή ακατάλληλων φωνητικών συνομιλιών και να το υποβάλλουν για έλεγχο από τους συντονιστές.

Δείτε επίσης: Indiana Jones: Έγινε αποκλειστικό για το Xbox μετά την εξαγορά της ZeniMax

Αυτή η δυνατότητα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει την ευρύτερη αρένα αλληλεπιδράσεων εντός παιχνιδιού μεταξύ των παικτών και λειτουργεί σε χιλιάδες παιχνίδια που προσφέρουν φωνητική συνομιλία για πολλούς παίκτες εντός παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων τίτλων συμβατών με το Xbox 360“, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Xbox Player Services, Dave McCarthy σε μια ανάρτηση στο blog.

Το εργαλείο της Microsoft έχει σχεδιαστεί για ευκολότερη χρήση και για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο αντίκτυπο στο παιχνίδι. Όταν κάνετε μια εγγραφή για αναφορά στο Xbox σας, θα παραμείνει διαθέσιμη στο διαδίκτυο για 24 ώρες. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε τώρα την αίτηση ή να περιμένετε μέχρι να ολοκληρώσετε τη συνεδρία παιχνιδιού σας. Θα λάβετε μια υπενθύμιση πριν από τη λήξη των 24 ωρών. Αν δεν αναφέρετε το κλιπ, το Xbox σας θα το διαγράψει αυτόματα.

Κανείς άλλος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο κλιπ, εκτός αν εσείς το υποβάλετε. “Το Xbox δεν αποθηκεύει ή ανεβάζει φωνητικά κλιπ χωρίς εσείς, ο παίκτης, να επιλέξετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αναφοράς“, είπε ο McCarthy. Τυχόν κλιπ που τραβάτε μέσω του εργαλείου δεν θα εμφανίζονται στις πρόσφατες λήψεις σας και δεν θα είναι δυνατή η λήψη, η κοινή χρήση ή η τροποποίηση τους. Αυτά τα κλιπ θα χρησιμοποιηθούν μόνο για λόγους μετριοπάθειας. Αφού η ομάδα ασφαλείας εξετάσει την αναφορά σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει εάν προέβη σε ενέργειες εναντίον του καταχρηστικού παίκτη.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft ανεβάζει τις τιμές στα Xbox Series X και Game Pass

Οι εκπρόσωποι του Xbox ανέφεραν ότι η ομάδα ασφαλείας θα χρησιμοποιήσει μια σειρά εργαλείων εποπτείας που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινους συντονιστές για την ανάλυση των κλιπ. Οι συντονιστές θα ελέγξουν τον ήχο και το βίντεο για να διαπιστώσουν αν κάποιος έχει παραβιάσει τους κανόνες της κοινότητας.

Στην αρχή, το σύστημα φωνητικής αναφοράς επιτρέπει σε έναν παίκτη να αναφέρει μέχρι τρία άτομα ταυτόχρονα στο σύστημά του. “Εάν ένας επόπτης δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιος μιλούσε τη δεδομένη στιγμή και να το συσχετίσει με το αναφερόμενο πρόγραμμα αναπαραγωγής Xbox Live, η αναφορά θα κλείσει ως μη ενεργή, δεν θα ληφθούν μέτρα επιβολής και το βίντεο που τραβήχτηκε θα διαγραφεί εντός 90 ημερών” είπε ο εκπρόσωπος.

Μια προηγούμενη μελέτη του 2020 υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από τους τοξικούς παίκτες συμμετέχουν σε παιχνίδια δράσης shooter, με το Battlefield και το Call of Duty να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Ωστόσο σε αυτή τη μελέτη, αποκαλύφθηκε ότι οι πιο τοξικοί παίκτες προέρχονται από την κοινότητα παιχνιδιών Xbox, με τους συμμετέχοντες να είναι κυρίως τοξικοί και νευρικοί στις ενέργειές τους προς τους άλλους.

Δείτε επίσης: Xbox Showcase 2023: Επικό αλλά με ένα σημαντικό πρόβλημα

Η έλευση του παιχνιδιού cross-platform θολώνει τα νερά και εδώ. Η ομάδα ασφαλείας δεν θα αναλάβει δράση σε περιπτώσεις παράτυπης φωνητικής συνομιλίας από χρήστες που χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες. “Η ανακοινωθείσα δυνατότητα εποπτείας φωνής είναι ειδικά για την αναφορά παικτών Xbox στην Ομάδα Ασφαλείας του Xbox“, σημείωσε ο εκπρόσωπος.