Τα ποσοστά των διαρρήξεων έχουν αυξηθεί και η ασφάλεια του σπιτιού έχει γίνει προτεραιότητα για τους περισσότερους, ακόμα και σε γειτονιές που παλαιότερα θεωρούνταν ασφαλείς. Τα συστήματα συναγερμού ασφαλείας έχουν εξελιχθεί σημαντικά, ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες για να παρέχουν βελτιωμένη προστασία του σπιτιού σου. Ένα καλό σύστημα συναγερμού συνδυάζει υλικό, λογισμικό και συνδεσιμότητα για τον εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκληματιών. Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε τι πρέπει να προσέξετε προτού αγοράσετε έναν συναγερμό για το σπίτι σας, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τι σύστημα συναγερμού να βάλω;

Οι διαθέσιμες επιλογές στα συστήματα συναγερμού είναι πολλές. Το κάθε ένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες παράμετροι που θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε υπόψιν προτού να αποφασίσετε τον συναγερμό για το σπίτι σας.

  • Ξεκαθαρίστε ποιες περιοχές του σπιτιού θέλετε να προστατεύσετε.
  • Ενημερωθείτε για τους διαφορετικούς τύπους συναγερμών.
  • Κάντε έρευνα αγοράς σχετικά με το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης.
  • Μάθετε για τις πρόσθετες λειτουργίες (αισθητήρες κίνησης, ανιχνευτές θραύσης, απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω κινητού).
  • Διαβάστε τις κριτικές των πελατών.

Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να βρείτε εταιρίες με ποιοτικά προϊόντα και λογικές τιμές.

Προσθήκη άνεσης

Με μια θυροτηλεόραση, δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγετε την πόρτα για να ελέγξετε ποιος είναι. Μπορείτε απλά να δείτε την οθόνη της θυροτηλεόρασης και να αποφασίσετε ποιος έχει πρόσβαση στο σπίτι σας. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα που χτυπούν την πόρτα σας χωρίς να έρθετε σε άμεση επαφή μαζί τους όπως για παράδειγμα πλασιέ η διανομείς ζητώντας τους να αφήσουν το πακέτο σας στο σημείο που σας βολεύει. Επίσης, ορισμένες σύγχρονες θυροτηλεοράσεις προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία χρήσης. Μπορεί να περιλαμβάνουν αναγνώριση προσώπου για αυτόματο ξεκλείδωμα της πόρτας, ηχητικές ειδοποιήσεις για κίνηση, συνδεσιμότητα με έξυπνες συσκευές και άλλες προηγμένες λειτουργίες που προσφέρουν ευκολία και ασφάλεια στην καθημερινότητα σας.

Ενσύρματος συναγερμός σπιτιού

Ο ενσύρματος συναγερμός είναι μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις για την ασφάλεια του σπιτιού. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση φυσικών συσκευών ασφαλείας όπως αισθητήρες πόρτας και ανιχνευτές κίνησης γύρω από το σπίτι σας. Οι ενσύρματοι συναγερμοί είναι συνήθως πιο αξιόπιστοι από τα ασύρματα συστήματα, καθώς δεν βασίζονται σε σύνδεση Wi-Fi. Με αυτό τον τύπο συστήματος γνωρίζετε ότι η οικογένεια και τα υπάρχοντά σας προστατεύονται από εισβολείς

Ασύρματος συναγερμός σπιτιού

Ένας ασύρματος συναγερμός στο σπίτι χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για την επικοινωνία μεταξύ των εξαρτημάτων του, εξαλείφοντας την ανάγκη για περίπλοκη καλωδίωση. Τα ασύρματα συστήματα εγκαθίστανται σχετικά εύκολα και μπορούν να συνδεθούν με υπάρχουσες πόρτες και παράθυρα, ανιχνευτές κίνησης, συναγερμούς καπνού και άλλες συσκευές ασφαλείας.
Αυτά τα συστήματα όχι μόνο είναι πιο οικονομικά σε σύγκριση με πιο παραδοσιακές λύσεις ασφαλείας, αλλά πολλά μοντέλα τους προσφέρουν πρόσβαση με τηλεχειρισμό από τον υπολογιστή ή το smartphone, προηγμένες λειτουργίες όπως ειδοποιήσεις κειμένου, ακόμη και επιλογές ευαισθησίας για κατοικίδια.

Σύστημα συναγερμού με καπνό

Το συγκεκριμένο σύστημα συναγερμού παρέχει άμεση εκτόνωση αντικλεπτικού καπνού/ομίχλης, σε περίπτωση που ο εισβολέας τον ενεργοποιήσει. Πρακτικά, ο χώρος θα γεμίσει καπνό και οποιαδήποτε απόπειρα κατά της ζωής ή της ιδιοκτησίας σου, θα ματαιωθεί.

Η επιλογή του τεχνικού

Ο τεχνικός της εταιρείας θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος και να έχει γνώσεις ώστε η τοποθέτηση να γίνει σωστά. Επίσης, θα πρέπει να είναι σε θέση να σας δείξει πώς λειτουργεί το σύστημα και να σας λύσει όποιες τυχόν απορίες προκύψουν.