Το κύριο Ethscriptions  Marketplace χτυπήθηκε από χάκερς!

Το πρωτόκολλο Ethscriptions και το κύριο marketplace του έπεσαν θύματα ενός περιστατικού hacking, με την κλοπή 202 Ethscriptions. Τα Ethscriptions εισήγαγαν έναν μοναδικό τρόπο δημιουργίας περιουσιακών στοιχείων Ethereum, αξιοποιώντας τα “calldata” των συναλλαγών για την καταγραφή μη οικονομικών δεδομένων στο blockchain.

Δείτε επίσης: Ο χάκερ του GTA 6 κατηγορείται για εκβιασμό της Rockstar

Το ίδιο το πρωτόκολλο και άλλες εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνολογία αυτή δεν επηρεάζονται, διευκρίνισε ο Lehman, ο δημιουργός του Ethscriptions. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός Ethscriptions που αναφέρονται στο Ethscriptions.com υπέστη κλοπή, όπως ανέφερε ο Lehman στο Twitter.

Δείτε επίσης: Ποιες είναι οι ομάδες ransomware που επιτίθενται στις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου;

Τα κλεμμένα Ethscriptions συνδέθηκαν με περίπου 123 ατομικές διευθύνσεις, γεγονός που αποτελεί σημαντική απώλεια για τους πληγέντες.

Αν και η ακριβής αξία των κλεμμένων ψηφιακών αντικειμένων παραμένει ασαφής, τα δεδομένα από την αγορά NFT OpenSea δείχνουν ότι ορισμένες εγγραφές Εthscriptions έχουν προηγουμένως πωληθεί για ποσό που φτάνει τα 5 Ethereum (περίπου 9.600 δολάρια).

Ο Lehman εξέφρασε την αγωνία του για το περιστατικό, τονίζοντας ιδιαίτερα την κλοπή του Εthscription #56, το οποίο θεωρείτο σπάνιο και πολύτιμο. Ο σκοπός της αγοράς ήταν να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για άλλους που οικοδομούν υποστήριξη για τα Εthscriptions, αλλά το exploit διέλυσε αυτά τα σχέδια.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αποτυχία, ο Lehman εντόπισε το exploit σε ένα έξυπνο συμβόλαιο που δημιούργησε μαζί με τον Michael Hirsch από την Indelible Labs. Ένα code snippet ακούσια επέτρεπε σε ανθρώπους να αποσύρουν Εthscriptions που δεν τους ανήκαν από την αγορά.

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Πρόστιμο στη Meta αν δεν λάβει μέτρα για προστασία απορρήτου χρηστών

Ως ξεχωριστή μορφή NFT, τα Ethscriptions αποθηκεύονται σε δεδομένα σε επίπεδο συναλλαγής, γεγονός που τα διαφοροποιεί από τα token που εκδίδονται στο Ethereum μέσω έξυπνων συμβάσεων όπως το πρότυπο ERC-721. Σύμφωνα με ένα ταμπλό της Dune Analytics, μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί πάνω από 474.000 Ethscriptions.

Παρά την οπισθοδρόμηση, ο Lehman παραμένει αποφασισμένος να επαναλειτουργήσει την αγορά Ethscriptions.com μετά την εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών στο πρωτόκολλο.

Η εμφάνιση των Ethscriptions ακολούθησε την άνοδο των Ordinals, ενός πρωτοκόλλου που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία περιουσιακών στοιχείων που μοιάζουν με NFT στο Bitcoin, συμβάλλοντας στον πειραματισμό με το παλαιότερο crypto.

Πηγή πληροφοριών: cryptotimes.io