Αν ελπίζατε ότι η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης στο Netflix δεν θα απαγορευόταν και ότι οι χρήστες θα μπορούσαν ακόμη να την χρησιμοποιούν, δυστυχώς δεν είναι έτσι. Φαίνεται ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες η κοινή χρήση κωδικών απαγορεύεται στην πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: Το Netflix στρέφει το βλέμμα του στα video games, καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη του streaming

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, αναμένεται οι αναλυτές να δουν αύξηση 1,8 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών στο Netflix το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο. Έτσι, ο αριθμός των συνδρομητών που πληρώνουν θα ανέλθει σε περίπου 234,5 εκατομμύρια άτομα.

Η βελτίωση αυτή είναι μεγάλη σε σχέση με το περασμένο έτος, όταν το Netflix έχασε σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές και προκάλεσε ανησυχία στη Wall Street σχετικά με την εμπιστοσύνη στα κινηματογραφικά στούντιο που επικεντρώνονται στο streaming αντί για τις κινηματογραφικές προβολές.

Δείτε ακόμα: Το Netflix ενημέρωσε τη λειτουργία ‘Profile Transfer’

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Bloomberg Second Measure, που παρακολουθεί τις υπηρεσίες ροής, ο αριθμός των νέων συνδρομητών του Netflix αυξήθηκε κατά 236% μεταξύ 21 Μαΐου και 18 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανάλυσης Antenna ανέφερε πως το Netflix βίωσε τις τέσσερις μεγαλύτερες ημέρες αύξησης των χρηστών στις ΗΠΑ από την ίδρυσή του.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε το ποσοστό των νέων συνδρομητών που επιλέγουν το Netflix με διαφημίσεις, σε σύγκριση με εκείνους που προσθέτουν ένα ή δύο άτομα στα ήδη υπάρχοντα σχέδιά τους με επιπλέον χρέωση. Το Netflix μπορεί να συμπεριλάβει στη συνδρομή τους νέους χρήστες που μοιράζονται τον ίδιο λογαριασμό με τον κύριο κάτοχο του λογαριασμού. Αυτό θα μειώσει τον αριθμό των μεμονωμένων συνδρομητών που αναφέρονται, αλλά θα αυξήσει τον μέσο όρο εσόδων ανά χρήστη (ARPU), το οποίο είναι πιο σημαντικό για τους μέτοχους.

Δείτε επίσης: Netflix: Η AI green screen του λούζει τους ηθοποιούς με magenta

Φαίνεται σίγουρα ότι οι αναλυτές προβλέπουν ανοδική πορεία για το Netflix τις επόμενες ημέρες: πολλοί οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν καλά νούμερα για την εταιρεία αυτή την εβδομάδα. Τα νέα είναι άσχημα για τις οικογένειες. Ιδιαίτερα για όσες έχουν παιδιά που μένουν μαζί τους για ένα διάστημα, αλλά όχι όλη την ώρα.