Θυμάστε το Twitter Notes; Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό που επέτρεπε στους χρήστες του Twitter να γράφουν ό,τι θέλουν, ξεπερνώντας το κλασικό όριο χαρακτήρων του Twitter, το οποίο στο παρελθόν ήταν μόνο 280 χαρακτήρες. Ήταν μια λειτουργία σε δοκιμαστικό στάδιο και ήταν διαθέσιμη σε λίγους μόνο χρήστες. Μετά από αρκετά updates φέτος, οι συνδρομητές του Twitter Blue μπορούν να κάνουν tweet με χιλιάδες χαρακτήρες. Τώρα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Elon Musk, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται στη λειτουργία του Notes, αλλά τώρα θα ονομάζεται Twitter Articles.

Μέσω μιας απάντησης σε tweet, ο Musk επιβεβαίωσε ότι το Articles θα είναι το μέρος που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν μακροσκελή, περίπλοκα άρθρα με mixed media. Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι “Μπορείς να δημοσιεύσεις και ένα βιβλίο αν θέλεις“.

Δείτε επίσης: Τwitter κατάργηση DM: Δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε

Το Notes είχε ανακοινωθεί πέρυσι πρώτη φορά και είχε ειπωθεί ότι είναι ένας τρόπος για να γράφει κανείς περισσότερο στο Twitter. Αρχικά, περιορίστηκε σε κάποιους επιλεγμένους χρήστες στον Καναδά, τη Γκάνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία ανακοινώθηκε πριν από την εξαγορά της εταιρείας από τον Elon Musk, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2022. Τώρα είναι η πρώτη φορά που το Twitter αναγνωρίζει τη δυνατότητα από τότε.

Δείτε επίσης: Το Twitter απειλεί τη Meta με μήνυση λόγω Threads

Όσο για το πώς θα μοιάζει αυτό το χαρακτηριστικό, σκεφτείτε το σαν blog posts αλλά στο Twitter. Το Twitter Articles θα είναι ξεχωριστό από το κύριο timeline και θα είναι το μέρος όπου οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο μεγάλης μορφής χωρίς τους τυπικούς περιορισμούς ενός tweet. Οι χρήστες θα μπορούν να ενσωματώσουν φωτογραφίες, βίντεο και άλλα tweets σε ένα άρθρο. Επιπλέον, θα μπορούν να μοιράζονται άρθρα σε tweets και τα δημοσιευμένα άρθρα θα εμφανίζονται στο προφίλ τους στο Twitter.

Δείτε επίσης: Τwitter: Νομικά προβλήματα λόγω αντισημιτικού περιεχόμενου

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα στο κοινό η νέα λειτουργία Twitter Articles. Η λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένο αριθμό χρηστών. Πάντως, η νέα λειτουργία ανακοινώνεται σε μια περίοδο που η εταιρεία εργάζεται για να διατηρήσει τους creators ενόψει του αυξημένου ανταγωνισμού από το Instagram Threads και άλλες πλατφόρμες. Το Long-form content θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση και προσέλκυση creators – συγγραφέων, για τη δημοσίευση άρθρων που διαφορετικά θα δημοσιεύονταν στα blogs τους ή ίσως σε ενημερωτικά δελτία.

Πηγή: www.engadget.com