Η εταιρεία Netflix αποσύρει το πακέτο Basic στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την αντίστοιχη κίνηση στον Καναδά τον περασμένο μήνα. Προηγουμένως, η εταιρεία είχε προσπαθήσει να κρύψει αυτήν την αλλαγή.

Δείτε επίσης: Netflix: Η απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικών είναι επιτυχής

Η κατάγηση του πακέτου σημαίνει ότι όσοι θέλουν να αποφύγουν τις διαφημίσεις θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερο από το διπλάσιο για το Standard πρόγραμμα.

Το Netflix συνήθιζε να προσφέρει μια επιλογή τεσσάρων πακέτων:

Standard με διαφημίσεις (προηγουμένως ονομαζόταν Basic with Ads) – 1080p, 2 συσκευές

Basic – 720p, 1 συσκευή

Standard – 1080p, 2 συσκευές

Premium – 4K, 6 συσκευές, 2 χρήστες σε άλλη διεύθυνση

Δείτε ακόμα: Το Netflix στρέφει το βλέμμα του στα video games, καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη του streaming

Το πακέτο Basic δεν είναι πέον διαθέσιμο για νέους συνδρομητές και όσους θέλουν να μεταβούν σε αυτό από άλλο πακέτο. Τουλάχιστον προς το παρόν, οι συνδρομητές του Netflix Basic που έχουν ήδη εγγραφεί μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Η εταιρεία είχε αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να εγγραφούν στο Netflix Basic, κρύβοντάς το από τις προεπιλεγμένες επιλογές πακέτων. Η Cordbusters

αναφέρει ότι έγινε αλλαγή τον Ιανουάριο, ώστε να εμφανίζονται μόνο τα βασικά πακέτα με διαφημίσεις, δηλαδή το Standard και το Premier. Έπρεπε να εμβαθύνετε σε έναν σύνδεσμο στα μικρά γράμματα για να ανακαλύψετε ότι μια τέταρτη επιλογή – το Netflix Basic – ήταν επίσης διαθέσιμη. Καταργήθηκε εντελώς στον Καναδά τον περασμένο μήνα, και το ίδιο ισχύει τώρα στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε επίσης: Το Netflix ενημέρωσε τη λειτουργία ‘Profile Transfer’

Αν έχετε το πακέτο Basic with Ads και θέλετε να απαλλαγείτε από τα διαφημιστικά διαλείμματα, τότε η τιμή θα αυξηθεί δραματικά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας σε Basic για επιπλέον 2 £ ανά μήνα, δηλαδή από 4,99 £ θα πάει σε 6,99 £. Πρέπει να αναβαθμίσετε τη συνδρομή σας στο Standard με κόστος 10,99 £, διπλασιάζοντας το ποσό που πληρώνετε αυτή τη στιγμή.