ΑρχικήSecurityΟι επιθέσεις ransomware γίνονται όλο και πιο συχνές και εξελιγμένες

Οι επιθέσεις ransomware γίνονται όλο και πιο συχνές και εξελιγμένες

Ο επικεφαλής του Καναδικού Κέντρου για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο δηλώνει ότι οι επιθέσεις ransomware γίνονται όλο και πιο συχνές και εξελιγμένες- ωστόσο, υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει ο Καναδάς για να προστατευτεί καλύτερα.

Δείτε επίσης: APT41: Στοχεύει κινητές συσκευές με τα spyware WyrmSpy και DragonEgg

Ενώ οι επιτιθέμενοι με ransomware συνήθιζαν να εισβάλλουν στα συστήματα και να παίρνουν τον έλεγχο, ο Khoury έχει παρατηρήσει ότι πολλοί έχουν αλλάξει τις μεθόδους τους.

Αντί να εισέρχονται στα συστήματα και να ζητούν μετρητά μόνο για να επιστρέψουν τον έλεγχο, ο Khoury διαπίστωσε ότι πολλοί επιτιθέμενοι επικεντρώνονται τώρα στην κλοπή δεδομένων και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών που μπορούν να απειλήσουν ότι θα απελευθερώσουν ή θα πουλήσουν.

Τέτοια περιστατικά έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα που ο Khoury θεωρεί ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένου του ransomware, είναι η υπ’ αριθμόν 1 απειλή κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης βιβλίων Indigo, το παντοπωλείο Sobeys, η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Suncor Energy Inc. και το νοσοκομείο του Τορόντο Hospital for Sick Children έχουν πέσει θύματα επιθέσεων ransomware κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ο Khoury μέτρησε περίπου 305 αναφορές ransomware στο Καναδικό Κέντρο για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο πέρυσι, από περίπου 295 το προηγούμενο έτος.

Δείτε επίσης: Palo Alto Networks: Top απειλές για την κυβερνοασφάλεια

Ο πραγματικός αριθμός των επιθέσεων είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος, διότι έχει συνειδητοποιήσει ότι πολλοί οργανισμοί ντρέπονται να αναφέρουν ότι έχουν πληγεί από εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Ο Khoury υποστηρίζει ότι η υποβολή εκθέσεων είναι απαραίτητη. Όσα περισσότερα περιστατικά γνωρίζει το Καναδικό Κέντρο για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, τόσο πιο συγκεκριμένα μπορεί να προσαρμόσει τις συμβουλές και τις οδηγίες του και τόσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί να συγκεντρώσει σχετικά με το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από μια επίθεση, ώστε να μπορεί να σταματήσει.

Προτρέπει επίσης τους οργανισμούς να προστατεύονται καλύτερα από κυβερνοεπιθέσεις, χρησιμοποιώντας ισχυρότερους, διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης, εγκαθιστώντας έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων στους λογαριασμούς και ενημερώνοντας τους εαυτούς τους για τους κινδύνους ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Απατεώνες στοχεύουν φοιτητές με ψεύτικες θέσεις εργασίας

Αυτά τα βήματα, είπε, είναι βασικά για την καταπολέμηση όχι μόνο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, αλλά και των επιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές, των κινδύνων που εγκυμονούν τα εθνικά κράτη που απειλούν τον Καναδά και της ανεξέλεγκτης παραπληροφόρησης.

Η σημασία τους έχει αυξηθεί κατά το τελευταίο έτος, καθώς η γεωπολιτική αναταραχή αυξάνεται και οι βασικές υποδομές, όπως οι αγωγοί, γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι.

Παρά την εισροή απειλών και τον αριθμό των ζητημάτων ασφάλειας που απασχολούν την προσοχή του κοινού αυτές τις μέρες, ο Khoury δήλωσε ότι οι Καναδοί δεν πρέπει να αισθάνονται απαισιόδοξοι όσον αφορά τη μάχη κατά των επιτιθέμενων στον κυβερνοχώρο.

Πηγή πληροφοριών: cp24.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS