Μέχρι στιγμής, το συνεχιζόμενο “year of efficiency” του Mark Zuckerberg για τη Meta έχει συμπεριλάβει πολλαπλά κύματα απολύσεων, περικοπές στα μπόνους, επιστροφή στο γραφείο – και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, λιγότερες ευκαιρίες για τους manager να πάρουν προαγωγή στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Η Meta εμποδίζει τους χρήστες που εδρεύουν στην ΕΕ να έχουν πρόσβαση στο Threads μέσω VPN

Οι ειδικοί ανέφεραν την Τρίτη ότι τα στελέχη που επιθυμούν να πάρουν προαγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να δυσκολευτούν περισσότερο, γεγονός που θα αποτελέσει περαιτέρω πλήγμα για την εκτεταμένη τάξη middle management της Meta.

Προηγουμένως, σημειώθηκε ότι οι προαγωγές προφανώς βασίζονταν στο πόσο παραγωγικές κατάφερναν οι διευθυντές να κάνουν τις ομάδες τους. Ωστόσο, τώρα οι εσωτερικές προαγωγές θα δίνονται λιγότερο συχνά- και καθώς η εταιρεία μειώνει τις προσλήψεις, η πιθανότητα οι επίδοξοι μάνατζερ να μπορέσουν να πάρουν περισσότερους εργαζόμενους κάτω από το κεφάλι τους είναι πολύ μικρότερη.

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Πρόστιμο στη Meta αν δεν λάβει μέτρα για προστασία απορρήτου χρηστών

Ο εφαρμοστής αυτής της πολιτικής, σύμφωνα με το Insider, είναι ο Αντιπρόεδρος της Απομακρυσμένης Παρουσίας και Μηχανικής Maher Saba, ο οποίος υπήρξε βασικός υποστηρικτής στην επιβολή του “year of efficiency”. Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος που φέρεται να είπε πέρυσι στους διευθυντές να απαλλαγούν από εκείνους που “έκαναν βόλτες ή είχαν χαμηλές επιδόσεις” επειδή “απογοήτευσαν την εταιρεία”.

Η ισοπέδωση της εταιρικής δομής της Meta αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για τον Zuckerberg κατά τη διάρκεια του “year of efficiency”.

Πηγή πληροφοριών: sfgate.com