Οι New York Times επικαλούνται ανώνυμες πηγές σε ένα δημοσίευμα που αναφέρει ότι η Google παρουσίασε το Genesis σε στελέχη των μέσων ενημέρωσης από τους Times, την Washington Post και την ιδιοκτήτρια της Wall Street Journal News Corp, παρουσιάζοντας “υπεύθυνη” τεχνολογία που λαμβάνει γεγονότα και βγάζει αντίγραφα ειδήσεων. Δύο στελέχη που αναφέρονται στο άρθρο “είπαν ότι φαίνεται να θεωρεί δεδομένη την προσπάθεια που καταβάλλεται για την παραγωγή ακριβών και έντεχνων ειδήσεων”, ενώ ένας άλλος το είδε περισσότερο ως προσωπικό βοηθό/βοηθό.

Δείτε επίσης: Η Google περιορίζει την πρόσβαση ορισμένων υπαλλήλων στο internet για να μειώσει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων

Ερωτηθείσα σχετικά με την αναφορά, η εκπρόσωπος της Google, Jenn Crider, έδωσε την ακόλουθη δήλωση στο The Verge:

Σε συνεργασία με εκδότες ειδήσεων, ιδίως με μικρότερους εκδότες, βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια διερεύνησης ιδεών για την πιθανή παροχή εργαλείων με τεχνητή νοημοσύνη που θα βοηθούν τους δημοσιογράφους στη δουλειά τους. Για παράδειγμα, τα εργαλεία με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους δημοσιογράφους με επιλογές για τίτλους ή διαφορετικά στυλ γραφής. Στόχος μας είναι να δώσουμε στους δημοσιογράφους την επιλογή να χρησιμοποιούν αυτές τις αναδυόμενες τεχνολογίες με τρόπο που να ενισχύει την εργασία και την παραγωγικότητά τους, όπως ακριβώς διαθέτουμε βοηθητικά εργαλεία για τους ανθρώπους στο Gmail και στα Έγγραφα Google. Πολύ απλά, αυτά τα εργαλεία δεν προορίζονται και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον ουσιαστικό ρόλο που έχουν οι δημοσιογράφοι στην αναφορά, τη δημιουργία και τον έλεγχο των γεγονότων στα άρθρα τους.

Χωρίς να το δούμε, είναι δύσκολο να κρίνουμε την υπευθυνότητα του εργαλείου. Αλλά τα παραδείγματα του CNET / Red Ventures και, πιο πρόσφατα, μια ελαττωματική λίστα Star Wars που δημοσιεύτηκε

στο io9 από τους ιδιοκτήτες της G/O Media δείχνουν τις αδυναμίες της προσπάθειας να χρησιμοποιηθούν μηχανές για να κάνουν με τόλμη τα λάθη που οι ανθρώπινοι δημοσιογράφοι είναι ήδη περισσότερο από ικανοί να κάνουν μόνοι τους.

Πρόταση: MusicLM: Google AI μετατρέπει Text Prompts σε όμορφη μουσική

Έχουμε δει τον Bard και το Journal ανέφερε πρόσφατα ότι ακόμη και το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Google για τα νοσοκομεία “περιείχε περισσότερο ανακριβές ή άσχετο περιεχόμενο στις απαντήσεις του” από ό,τι οι πραγματικοί γιατροί στις δοκιμές. Εκτός από αυτό, η ασταθής διάρκεια της προσοχής της Google για νέα προϊόντα (έχουμε μια λίστα) είναι πιθανώς μια ανησυχία για όποιον σκέφτεται το εργαλείο.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος το ξέχασε, ο κλάδος των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο σύνολό του έχει περισσότερα από μερικά ζητήματα με τη Google, όσες υποσχέσεις και αν δίνονται για την έκθεση των τοπικών εφημερίδων στα Google News. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν προσπαθήσει να οργανωθούν για να διαπραγματευτούν με την Google, υπήρξε όλο το φιάσκο με το AMP, και ο γίγαντας των εφημερίδων Gannett μηνύει την Google σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, λέγοντας ότι τα μονοπώλια της adtech έχουν βλάψει τις τοπικές ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης: Νέο Google AI-based API εντοπίζει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

πηγή πληροφοριών:theverge.com