Η Google λανσάρει το Nearby Share για Windows!

Η Google είναι τώρα έτοιμη να λανσάρει την πλήρη κυκλοφορία του Nearby Share για Windows – η beta έκδοση κυκλοφορήσε τον Μάρτιο.

Δείτε επίσης: Η Google περιορίζει την πρόσβαση ορισμένων υπαλλήλων στο internet για να μειώσει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων

Από την έναρξη της προεπισκόπησης, η Google εργάζεται για τη βελτίωση της ταχύτητας και της αξιοπιστίας της μεταφοράς αρχείων μεταξύ υπολογιστών με Windows και συσκευών Android. Οι ενημερώσεις των τελευταίων μηνών έχουν μειώσει τις συντριβές και έχουν αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας των μεταφορών.

Δείτε επίσης: Google Album Archive: Πώς να αποθηκεύσεις αρχεία πριν διαγραφούν

Το Nearby Share έχει εγκατασταθεί από περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια χρήστες και από τότε έχουν μεταφερθεί πάνω από 50 εκατομμύρια αρχεία, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο να αποτελούν αναπάντεχα τον πιο δημοφιλή τύπο αρχείου. Υποστηρίζονται επίσης έγγραφα, ήχος και φάκελοι.

Για να σηματοδοτήσει τη σημερινή σταθερή κυκλοφορία, το Nearby Share για Windows θα εμφανίζει έναν εκτιμώμενο χρόνο μεταφοράς αρχείων: “Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν στέλνετε μεγάλα αρχεία όπως βίντεο ή ολόκληρους φακέλους και θέλετε να δείτε πόσο γρήγορα θα σταλούν” η ένδειξη “Απομένουν λιγότερα από X λεπτά” έρχεται να προστεθεί στην κυκλική ένδειξη και σε άλλες υπάρχουσες εκτιμήσεις.

Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις κοινοποίησης σε κοντινή απόσταση εμφανίζουν τώρα μια προεπισκόπηση εικόνας για να σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε τι έχει ληφθεί, καθώς και πού έχει αποθηκευτεί.

Στο μέλλον, η Google θα συνεργαστεί με κατασκευαστές για να συμπεριλάβει το Nearby Share σε “επιλεγμένους υπολογιστές με Windows”. Η HP ήταν ο μοναδικός συνεργάτης που κατονομάστηκε, με το Dragonfly Pro να παίρνει την εφαρμογή. Θα προστεθεί και “νέα λειτουργικότητα” καθώς η Google συνεχίζει να εργάζεται για το Nearby Share.

Δείτε επίσης: Google: Παρουσίασε το Genesis AI για δημοσιογράφους

Για το Nearby Share απαιτείται έκδοση 64-bit των Windows 10 και άνω, ενώ δεν υποστηρίζεται η ARM. Το Bluetooth, το Wi-Fi ή το Ethernet πρέπει να είναι ενεργοποιημένα και στις δύο συσκευές, ενώ αυτές πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο και “σε απόσταση περίπου 5 μέτρων η μία από την άλλη”. Λαμβάνετε τις ίδιες επιλογές ορατότητας όπως και στα τηλέφωνα: Everyone (Όλοι), Contacts (Επαφές), Your devices (Οι συσκευές σας) και No one (Κανείς).

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com