Η hacking κοινότητα έχασε ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα μέλη της. Ο λόγος για τον θρύλο του χάκινγκ, Κέβιν Μίτνικ, ο οποίος την Κυριακή έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 59 ετών. Το SecNews είναι το μόνο ελληνικό μέσο το οποίο συνεργάστηκε με τον σπουδαίο Μίτνικ στα πλαίσια μιας αποκλειστικής συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στην ιστοσελίδα μας το 2019.

Δείτε Ακόμα: Kevin Mitnick: Ο διάσημος hacker πέθανε σε ηλικία 59 ετών

Η ομάδα του SecNews ευχαριστεί θερμά τον Κέβιν Μίτνικ για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή που χάρισε στο ελληνικό κοινό και όλα όσα μοιράστηκε μαζί μας – στιγμές της ζωής του βγαλμένες από ταινία δράσης, αστείες ιστορίες χάκινγκ και μυστικά του “επαγγέλματος”.

Το χάκινγκ έργο του είναι αξιοθαύμαστο και αποτελεί “σχολείο” για τη νεότερη γενιά ειδικών ασφαλείας. Αξίζει να δείτε όλα όσο μοιράστηκε το 2019 με το SecNews  για την ζωή του

, την πρώτη του επαφή με το hacking και την εξέλιξή του, που τον καθιέρωσαν πλέον ως έναν θρύλο στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πολλούς υποστηρικτές που είπαν ότι τα εγκλήματά του δεν προκάλεσαν πραγματική ζημιά και ότι η τιμωρία του ήταν περιττή. Ο Κέβιν Μίτνικ, όμως, αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους καταζητούμενους στην Αμερική και αργότερα φυλακίστηκε διότι οι δικαστές τον έκριναν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Στη συνέντευξή του, ο Κέβιν Μίτνικ θίγει μερικά από τα πιο κρίσιμα και σημαντικά θέματα ασφαλείας αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες και οι οργανισμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την πολύχρονη εμπειρία του.

R.I.P Kevin