Φαίνεται πως η Google αυξάνει τελικά τις τιμές του YouTube Premium και του YouTube Music. Ενώ η αύξηση των τιμών του τελευταίου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι περισσότεροι ανταγωνιστές στον τομέα του music streaming, όπως το Spotify και το Apple Music, έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές τους, η αύξηση του YouTube Premium ήρθε από το πουθενά.

Δείτε επίσης: Το YouTube Music επεκτείνει την υποστήριξη podcast σε περισσότερες χώρες

Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους αρθογράφους του 9to5Google, οι οποίοι εντόπισαν τις αλλαγές στις σελίδες του YouTube για τις υπηρεσίες Premium και Music. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Google δεν έχει ανακοινώσει ακόμη δημοσίως την αύξηση των τιμών, οπότε δεν είναι σαφές αν θα σταλεί κάτι πιο επίσημο σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Δείτε επίσης: Το YouTube δοκιμάζει μια νέα λειτουργία σταθερής έντασης ήχου

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πώς θα επηρεαστούν όσοι είναι ήδη συνδρομητές των υπηρεσιών. Σύμφωνα με το 9to5Google, οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί για τα δικά τους πακέτα, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι μπορεί να παραμείνουν

στην τιμολόγηση που είχαν αρχικά συμφωνήσει κατά την εγγραφή τους στην υπηρεσία.

Όσον αφορά τα προνόμια που έχετε με το YouTube Premium, οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν βίντεο για προβολή εκτός σύνδεσης, να αφαιρούν διαφημίσεις από την πλατφόρμα, να αποκτούν πρόσβαση στην αναπαραγωγή στο παρασκήνιο και να αποκτούν πρόσβαση στο YouTube Music. Ένα νεότερο προνόμιο της υπηρεσίας είναι και η αυξημένη ποιότητα streaming από το συνηθισμένο 1080p στο 1080p Premium.

Δείτε επίσης: YouTube: Διευκολύνει τον διπλασιασμό της ταχύτητας αναπαραγωγής

Αν και δεν είναι κακό σύνολο χαρακτηριστικών, η αύξηση της τιμής κατά 2 δολάρια θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο για κάποιους.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com