Η Microsoft Teams λαμβάνει μια σημαντική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για να κρατήσει τα δεδομένα σας ασφαλή.

Το Microsoft Teams πρόκειται να επωφεληθεί από μια σειρά ενισχύσεων ασφαλείας, καθώς αναπτύσσει διάφορα εργαλεία και υπηρεσίες από το Defender για το Office 365.

Η υπηρεσία τηλεδιάσκεψης λαμβάνει μια σειρά από αναβαθμίσεις με επίκεντρο την ασφάλεια, καθώς η Microsoft προσπαθεί να βοηθήσει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν ασφαλείς.

Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν πλήρη end-to-end προστασία για το Microsoft Teams, καθώς και βελτιωμένη εμπειρία για τους διαχειριστές IT και τις ομάδες Security Operations (SecOps) παντού.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε animated backgrounds στο Microsoft Teams

Microsoft Teams ασφάλεια

Αρχικά ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2023, αλλά κυκλοφορεί τώρα, μεταξύ των άλλων νέων χαρακτηριστικών είναι η δυνατότητα των χρηστών να αναφέρουν ύποπτα μηνύματα απευθείας στο Teams, παρόμοια με αυτή που είναι ήδη διαθέσιμη για την αναφορά ύποπτων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Microsoft Outlook.

Οι ομάδες ασφαλείας θα ειδοποιούνται κάθε φορά που οι χρήστες αναφέρουν ύποπτα μηνύματα, με δυνατότητα αποκλεισμού ή καραντίνας πιθανών κινδύνων, και θα μπορούν να τα βλέπουν στην πύλη Microsoft 365 Defender.

Η Microsoft προσθέτει επίσης στις υπάρχουσες προηγμένες λειτουργίες hunting στο Microsoft 365 Defender για να υποστηρίξει την ασφάλεια για τις ομάδες και δίνει στους διαχειριστές IT την ευκαιρία να εκτελούν προσομοιώσεις επιθέσεων για να ευαισθητοποιηθούν

και να παρέχουν προστασία από απειλές όπως το phishing.

Το Collaboration Security for Microsoft Teams είναι πλέον διαθέσιμο για τους πελάτες του Microsoft E5, του Microsoft E5 Security ή του Microsoft Defender για το Office 365.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Το εργαλείο TeamsPhisher εκμεταλλεύεται σφάλμα του

Η Microsoft έχει εδώ και πολύ καιρό προσπαθήσει να πρωτοπορήσει σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των επιχειρήσεων, οπότε είναι ευπρόσδεκτη είδηση να βλέπουμε αυτή τη σειρά αναβαθμίσεων σε ένα από τα πιο διαδεδομένα προϊόντα της.

Το γεγονός ότι οι αναβαθμίσεις δεν αφορούν μόνο τους χρήστες, αλλά ωφελούν επίσης τους επαγγελματίες ασφαλείας και τους διαχειριστές, θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο, καθώς δείχνει ότι η Microsoft ακούει πραγματικά τις ανησυχίες των πελατών και ανταποκρίνεται ανάλογα.

Το λανσάρισμα ακολουθεί πρόσφατη έρευνα της Microsoft, σύμφωνα με την οποία σχεδόν τα τρία τέταρτα (71%) των εταιρειών παραδέχθηκαν ότι μοιράζονται ευαίσθητα και κρίσιμα για την επιχείρηση δεδομένα μέσω εργαλείων συνεργασίας, όπως το Microsoft Teams.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com