Στο podcast της AppleInsider αναφέρθηκε ότι η Apple δοκιμάζει μια νέα εφαρμογή παρόμοια με το ChatGPT, με την ονομασία AppleGPT. Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης τα Beats Studio Pro, προσθέτει νέες λειτουργίες μηνυμάτων για iOS 17 και μετά από 11 χρόνια, οι Χάρτες της Apple αρχίζουν να είναι δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών.

Δείτε επίσης: Apple TV+: Τεχνικά προβλήματα στο ντεμπούτο του Lionel Messi

Η Apple επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κλώνο του ChatGPT, όπως έχει ήδη κάνει η Microsoft και η Google, αν και η εταιρία έχει ασχοληθεί εδώ και πολλά χρόνια με την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική εκμάθηση. Το παρατσούκλι “AppleGPT” χρησιμοποιείται από μια κλειστή ομάδα χρηστών της Apple και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη για καμία εργασία που είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Η Apple παρέχει ήδη τεχνητή νοημοσύνη με τη φωνητική βοηθό Siri. Δυστυχώς, η Siri δεν έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και παραμένει στάσιμη. Η εταιρεία συνέλεξε πολλές ομάδες για να ασχοληθούν με την τελευταία προσπάθεια στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ο John Giannandrea, επικεφαλής μηχανικής εκμάθησης και AI στην Apple, και ο Craig Federighi, το κορυφαίο στέλεχος μηχανικής λογισμικού, ηγούνται αυτών των ομάδων.

Η Apple αναπτύσσει ένα νέο εικονικό βοηθό που μπορεί να συνοψίζει κείμενο και να απαντά σε ερωτήσεις βασιζόμενος στα δεδομένα που έχει μάθει. Αυτό το εργαλείο

που χρησιμοποιείται εσωτερικά για τη δημιουργία πρωτοτύπων προϊόντων μπορεί να συγκριθεί με το ChatGPT του OpenAI, το Bard της Google και το Bing AI της Microsoft. Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή που η Apple θεωρεί πολλά υποσχόμενη για την προώθηση των προσπαθειών της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Δείτε ακόμα: NBA: Οι αγώνες μπάσκετ έρχονται στο Apple Vision Pro

Εδώ και χρόνια, η Apple δεν προσπαθεί να προλάβει τους ανταγωνιστές της, αλλά αναμένει μερικά χρόνια και στη συνέχεια κυκλοφορεί κάτι που είναι πολύ καλύτερο από οτιδήποτε άλλο, χωρίς να ανησυχεί για τους αντιπάλους της.

Ωστόσο, πολλοί σκέφτονται αν κάτι θα αλλάξει, καθώς αυτήν την εβδομάδα κυκλοφόρησαν τα Beats Studio Pro ακουστικά της Apple και κατέρριψαν σχεδόν πλήρως όλα τα επιχειρήματα για την αγορά των AirPods Max.

Δείτε επίσης: Sony και Apple δίνουν στους κατόχους PS4 και PS5 δωρεάν Apple TV+

Φαίνεται επίσης ότι οι χρήστε αρχίζουν πλέον να εκτιμούν τις νέες δυνατότητες που θα έρθουν στο Messages με το iOS 17, κάτι που δείχνει πόσο δύσκολο είναι ακόμα και για μεγάλες εφαρμογές να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού.