Θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το Instagram και νιώθετε την ανάγκη να διαγράψετε το λογαριασμό σας; Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό, για να δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Μια τέτοια πλατφόρμα είναι το Instagram, το οποίο έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Αν και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μοιράζεστε φωτογραφίες, βίντεο και στιγμές, δεν είναι για όλους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το βρουν overwhelming. Άλλοι μπορεί να ανησυχούν για το απόρρητό τους ή να θέλουν κάνουν ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν είστε ένα από αυτά τα άτομα και θέλετε να πείτε αντίο στο Instagram, μπορείτε να διαβάσετε αυτό τον οδηγό για να μάθετε πώς μπορείτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Instagram.

Βήμα 1: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας (Προαιρετικό):

Πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram, ίσως θέλετε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες, τα βίντεο και άλλα δεδομένα σας, ώστε να μην τα χάσετε. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Instagram, κάντε κλικ στο “Privacy and Security” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Request Download“. Θα λάβετε ένα email με έναν σύνδεσμο για τη λήψη των δεδομένων σας εντός 48 ωρών.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τo Threads χωρίς λογαριασμό Instagram;

Βήμα 2: Πρόσβαση στη σελίδα Delete Your Account:

Θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα “Delete Your Account” στον ιστότοπο του Instagram. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω της εφαρμογής για κινητά, επομένως βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας.

Βήμα 3: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας:

Εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι, θα σας ζητηθεί να το κάνετε πληκτρολογώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram. Μόλις συνδεθείτε, θα μεταφερθείτε στη σελίδα “Delete Your Account”.

Βήμα 4: Δώστε έναν λόγο για τη διαγραφή του λογαριασμού σας:

Το Instagram θα σας ρωτήσει γιατί θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα. Επιλέξτε έναν λόγο από το μενού. Εάν δεν βλέπετε έναν λόγο που να ταιριάζει στην περίπτωσή σας, μπορείτε να επιλέξετε “Other” και να δώσετε μια σύντομη εξήγηση για την απόφασή σας.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε ένα Instagram Broadcast channel σε smartphone

Βήμα 5: Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας και επιβεβαιώστε τη διαγραφή:

Τέλος, θα χρειαστεί να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Αφού το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί “Permanently delete my account“. Μετά από αυτό, όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν οριστικά, οπότε πρέπει να είστε απολύτα σίγουροι για την απόφασή σας.

Αυτό ήταν! Διαγράψατε με επιτυχία τον λογαριασμό σας στο Instagram.

Δείτε επίσης: Instagram: Πώς να δείτε τα Stories κάποιου χωρίς να το καταλάβει;

Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Instagram είναι μια προσωπική απόφαση και είναι σημαντικό να έχετε έναν σαφή λόγο πριν το κάνετε. Η διαγραφή του account μπορεί να έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της ψυχικής υγείας και του περισσότερου ελεύθερου χρόνου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι σας κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θυμηθείτε ότι έχετε τη δύναμη να απομακρυνθείτε!