Ο κόσμος της τεχνολογίας είναι τεράστιος και πολύπλοκος και υπάρχουν ακόμα πολλά μυστήρια που παραμένουν άλυτα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν εξηγηθεί πλήρως, από μυστηριώδεις αποτυχίες μπαταριών μέχρι την εξαφάνιση κρυπτονομισμάτων.

Δείτε επίσης: Η ψηφιακή αθανασία έρχεται. Θα θρηνούμε μέσω της τεχνολογίας

Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή και ανεξήγητα μυστήρια που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Το μυστήριο με τη μπαταρία του DELL Latitude

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών DELL Latitude διογκώνονταν, σπάζοντας το περίβλημα και προκαλώντας ζημιά στον υπολογιστή. Παρά τις πολλές έρευνες, η βασική αιτία του προβλήματος παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα.

Το μυστήριο κατακερματισμού του Android

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα στον κόσμο, το Android εξακολουθεί να παλεύει με τον κατακερματισμό. Συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές, με διαφορετικές εκδόσεις Android, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα συμβατότητας σε χρήστες και προγραμματιστές.

Η εξαφάνιση του κρυπτονομίσματος QuadrigaCX

Το 2019, το καναδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, QuadrigaCX, έχασε την πρόσβαση σε 190 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια πελατών μετά τον ξαφνικό θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου του Gerald Cotten. Η πραγματική τοποθεσία των κεφαλαίων παραμένει άγνωστη, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύουν ότι επρόκειτο για απάτη.

Ο μυστηριώδης θάνατος του Aaron Swartz

Ο Aaron Swartz ήταν Αμερικανός προγραμματιστής υπολογιστών, επιχειρηματίας και πολιτικός ακτιβιστής που αυτοκτόνησε το 2013. Aντιμετώπιζε πιθανή ποινή φυλάκισης 35 ετών και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων για λήψη και κοινή χρήση άρθρων JSTOR μέσω του MIT. Οι ακριβείς λόγοι πίσω από την αυτοκτονία του παραμένουν ακόμα ένα μυστήριο.

Το Deep Web και τα κρυφά του περιεχόμενα

Το Deep Web αναφέρεται σε ένα τμήμα του διαδικτύου που δεν έχει ευρετηριαστεί από τις μηχανές αναζήτησης και δεν είναι προσβάσιμο με κανονικά μέσα. Υπολογίζεται ότι είναι 500 φορές μεγαλύτερο από τον επιφανειακό ιστό και το περιεχόμενό του είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο.

Ο κατάλογος των μυστηρίων που σχετίζονται με την τεχνολογία είναι μακρύς και φτάνει μέχρι την αρχαιότητα!

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας αρχαίος αναλογικός υπολογιστής, που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας και υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε για να προβλέπει αστρονομικές θέσεις και εκλείψεις. Ο μηχανισμός χρονολογείται από το 205 π.Χ. και θεωρείται ότι είναι ο πιο εξελιγμένος μηχανισμός του αρχαίου κόσμου. Η δεξιοτεχνία και η πολυπλοκότητα πίσω από τον μηχανισμό είναι η πιο συναρπαστική πτυχή της ανακάλυψης, καθώς χρειάστηκαν άλλα 1.700 χρόνια μέχρι να εφευρεθεί ένας παρόμοιος μηχανισμός.

Δείτε ακόμα: Το Galaxy S24 θα έχει καλύτερη τεχνολογία μπαταρίας;

Cicada 3301

Πρόκειται για μια σειρά από εξαιρετικά πολύπλοκα διαδικτυακά παζλ που δημιουργήθηκαν από μια μυστηριώδη εταιρεία με την ελπίδα να στρατολογήσει «ιδιαίτερα ευφυή άτομα». Κάποιοι εικάζουν ότι είναι έργο της NSA, της MI6 ή της CIA και μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν προχωρήσει πολύ στη διαδικασία επίλυσής του. Αρχικά ανακαλύφθηκε από το 4Chan και χαρακτηρίστηκε ως «το πιο περίτεχνο και μυστηριώδες παζλ της εποχής του Διαδικτύου».

Μόνο λίγοι άνθρωποι το έχουν λύσει, κυρίως ένας 34χρονος ερευνητής και προγραμματιστής κρυπτογράφησης από τη Σουηδία ονόματι Joel Eriksson. Ο ίδιος πιστεύει ότι μια ιδιωτική οργάνωση χάκερ βρίσκεται πίσω από τη σειρά των παζλ.

Το περιστατικό Max Headroom

Για όσους δεν υπήρχαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Max Headroom ήταν ένας φανταστικός “A.I”. χαρακτήρας και εκπρόσωπος του New Coke. Ωστόσο ο χαρακτήρας εκτοξεύτηκε, όταν ένας μυστηριώδης χάκερ ντύθηκε σαν αυτόν και κατέλαβε ένα σήμα δημόσιας εκπομπής στο Σικάγο.

Ο χάκερ, του οποίου η ταυτότητα είναι ακόμα άγνωστη, άφησε ένα πραγματικά ανατριχιαστικό μήνυμα μέσω βίντεο σε ζωντανή σύνδεση και φρίκαρε μια ολόκληρη πόλη.

Το σήμα “Ουάου!”

Ένας εθελοντής στο SETI αποκάλυψε ένα μυστηριώδες σήμα με το ραδιοτηλεσκόπιό του από το βαθύ διάστημα που διήρκεσε 72 δευτερόλεπτα, το οποίο τον έκανε να γράψει τη λέξη «Ουάου!» πάνω από στην εκτύπωση του σήματος.

Ενώ πολλοί εικάζουν ότι το σήμα προήλθε από εξωγήινους, ο άνθρωπος που το βρήκε, ο Jerry Ehman, προτείνει ότι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ένα σήμα από τη Γη που αντανακλούσε σε ένα κομμάτι διαστημικών συντριμμιών. Ο Ehman συνεχίζει λέγοντας, σε μια συνέντευξη του 1994, «Αν ήταν έξυπνα όντα που έστελναν ένα σήμα, θα το έκαναν περισσότερες από μία φορές».

The Buzzer

Γνωστό και ως UVB-76, το The Buzzer είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός βραχέων κυμάτων που εκπέμπει ένα βουητό με μια Ρωσίδα να λέει κατά διαστήματα το διακριτικό κλήσης του σταθμού και την κωδική λέξη “39 51 65 78” και εκπέμπει 24 ώρες την ημέρα.

Οι αναφορές για το The Buzzer υπάρχουν ήδη από το 1982. Κάποιοι εικάζουν ότι το The Buzzer είναι ένα λείψανο του παρελθόντος—απλώς ένας σταθμός βραχέων κυμάτων που έμεινε από τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά καμία επίσημη πηγή δεν το έχει επιβεβαιώσει ποτέ.

Το Sony Hack

Μετά την απέχθεια της Βόρειας Κορέας για μια ταινία στην οποία ο αγαπημένος τους δικτάτορας δολοφονείται από τον Τζέιμς Φράνκο και τον Σεθ Ρόγκεν, η Sony χακαρίστηκε. Στη συνέχεια, ένα μήνα αργότερα, κυκλοφόρησε το The Interview. Πολλοί επισήμαναν τη Βόρεια Κορέα για τις επιθέσεις, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ήταν εσωτερική δουλειά για την προώθηση της ταινίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι ότι επειδή μια επίθεση μπορεί να εντοπιστεί στο Διαδίκτυο της Βόρειας Κορέας σημαίνει ότι είναι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Αυτή είναι μια λανθασμένη υπόθεση καθώς το βορειοκορεατικό Διαδίκτυο παρέχεται βασικά από εξωτερικές εταιρείες δήλωσε ένας ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Δείτε επίσης:Προτεραιότητες στην προετοιμασία για μια επίθεση ransomware: άνθρωποι, διαδικασίες και τεχνολογία

O μυστηριώδης John Titor

Το κόνσεπτ του ταξιδιού στο χρόνο έχει καλυφθεί ευρέως στον κινηματογράφο και την τηλεόραση — κυρίως με την απίστευτη τριλογία Επιστροφή στο Μέλλον. Αλλά η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο, ειδικά με έναν DeLorean, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μακρινό όνειρο.

Ο John Titor ήταν το ψευδώνυμο για ένα άτομο που ανάρτησε σε πίνακες ανακοινώσεων το 2000 και το 2001 ισχυριζόμενος ότι ήταν ένας χρονοταξιδιώτης από το μέλλον που στάλθηκε πίσω στο χρόνο για να πάρει ένα σύστημα υπολογιστή IBM 5100 από το έτος 1975.

Ο Titor έκανε αρκετές προβλέψεις για το μέλλον, μοιράστηκε πολλές φωτογραφίες της χρονομηχανής του και ισχυρίστηκε ότι η Ομάχα της Νεμπράσκα θα ήταν η πρωτεύουσα της Αμερικής μετά από έναν δεύτερο Εμφύλιο Πόλεμο. Προφανώς, οι προβλέψεις του Titor δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και η ταυτότητά του είναι ακόμα εντελώς άγνωστη.

Παρά την πρόοδο της τεχνολογίας, υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν. Είτε πρόκειται για χαμένα κεφάλαια, ανεξήγητους θανάτους ή μυστηριώδεις τεχνολογικές αποτυχίες, αυτά τα άλυτα μυστήρια συνεχίζουν να προσφέρουν μια ματιά στην άγνωστη και απρόβλεπτη φύση της τεχνολογίας.