Καθώς η Microsoft προετοιμάζεται για την προσεχή κυκλοφορία των Windows 11 23H2, αναπτύσσει διάφορα καινοτόμα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, τη βελτιστοποίηση των εργασιών και την εισαγωγή λειτουργιών επόμενης γενιάς.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ενισχύει την προστασία από phishing στα Windows 11

Αυτό το άρθρο θα εξερευνήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά των Windows 11 23H2, από το δυναμικό φωτισμό έως τις αναβαθμίσεις του Windows Copilot.

Windows Copilot

Η Microsoft εισήγαγε το Windows Copilot, τον πρώτο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης ενσωματωμένο σε μια πλατφόρμα υπολογιστή, στην ενημέρωση των Windows 11 23H2. Συνδυάζει το Bing Chat και πρόσθετα plugins για να βοηθήσει τους χρήστες σε διάφορες εργασίες μέσω του Copilot sidebar. Η ενεργοποίηση του Windows Copilot είναι εύκολη και είναι παρούσα σε όλα τα παράθυρα, τα προγράμματα και τις εφαρμογές. Ενισχύει λειτουργίες όπως το Snap Assist, την αντιγραφή/επικόλληση, το Snipping Tool και την εξατομίκευση και μπορεί να απαντήσει σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων. Ωστόσο, η αρχική προεπισκόπηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, καθώς τείνει να παρεξηγεί την πρόθεση του χρήστη και μπορεί να είναι αργή. Η εγγενής ενσωμάτωση του Windows Copilot, κωδικοποιημένη απευθείας στα Windows 11, θα μπορούσε να δώσει μια λύση.

Μια εκσυγχρονισμένη εμπειρία File Explorer

Η ανανεωμένη Εξερεύνηση αρχείων, που τροφοδοτείται από το Windows App SDK και έχει σχεδιαστεί με το WinUI, παρουσιάζει ένα εκσυγχρονισμένο home interface. Οι φάκελοι γρήγορης πρόσβασης, τα αγαπημένα και οι πρόσφατες ενότητες επωφελούνται επίσης από μια ανανεωμένη εμφάνιση. Η νέα γραμμή διευθύνσεων κάνει διαφοροποίηση μεταξύ τοπικών φακέλων και φακέλων cloud και διαθέτει ενσωματωμένα εικονίδια κατάστασης. Η Microsoft εισάγει επίσης ένα ανανεωμένο παράθυρο λεπτομερειών στην Εξερεύνηση αρχείων (προσβάσιμο μέσω ALT + Shift + P) που έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει σχετικές πληροφορίες αρχείων και να επιτρέπει τη συνεργασία χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε αρχεία. Το νέο παράθυρο μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω του μενού Προβολή και ενός προσβάσιμου κουμπιού στη γραμμή εντολών.

Windows 11 File Explorer

Δυναμικός φωτισμός για χρήστες και προγραμματιστές των Windows

Το Dynamic Lighting παρέχει στους χρήστες και τους προγραμματιστές εγγενή έλεγχο των συσκευών φωτισμού που εφαρμόζουν το ανοικτό πρότυπο HID LampArray. Αυτή η κίνηση προς ένα ανοιχτό πρότυπο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει το οικοσύστημα συσκευών και λογισμικού RGB, αυξάνοντας τη διαλειτουργικότητα των συσκευών και των εφαρμογών. Σημαντικοί κατασκευαστές συσκευών έχουν συνεργαστεί με τη Microsoft σε αυτό το έργο. Για να διαμορφώσετε μια συσκευή HID LampArray, μεταβείτε στη νέα σελίδα Δυναμικός φωτισμός στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Δυναμικός φωτισμός.

Προσπάθεια για ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης

Η Microsoft εργάζεται για την αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης με passkeys. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας passkeys με το Windows Hello για υποστηριζόμενες εφαρμογές και ιστότοπους. Τα Windows 11 σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε τα passkeys που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας, επιτρέποντάς σας να τα βλέπετε και να τα διαγράφετε.

Πρόταση: Windows Copilot: Έρχεται το Σεπτέμβριο με τα Windows 11 23H2;

Προειδοποιήσεις για μη ασφαλή αντιγραφή και επικόλληση κωδικού πρόσβασης

Ξεκινώντας με τα Windows 11, έκδοση 22H2, η Ενισχυμένη προστασία phishing στο Microsoft Defender SmartScreen προστατεύει τους κωδικούς πρόσβασης του σχολείου ή της εργασίας από το phishing και τη μη ασφαλή χρήση σε ιστότοπους και εφαρμογές. Οι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει τις επιλογές προειδοποίησης για την Ασφάλεια των Windows θα λαμβάνουν τώρα μια προειδοποίηση όταν εκτελούν μια μη ασφαλή λειτουργία αντιγραφής και επικόλλησης κωδικού πρόσβασης.

Αλλαγές και βελτιώσεις στα Windows 11 23H2

Τα Windows 11 23H2 εισάγουν αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις για προβλήματα streaming της κάμερας, ένα κουμπί “προβολή ειδοποίησης” για σημαντικές ειδοποιήσεις, μια λειτουργία που δεν συνδυάζεται ποτέ για τη γραμμή εργασιών, μια επιλογή τερματισμού εργασιών, νέα Unicode Emoji 15, ετικέτες και animations στην προβολή εργασιών, ένα flyout προσβασιμότητας στην οθόνη κλειδώματος, συστάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και έναν ενημερωμένο σχεδιασμό για τις λίστες στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα Windows 11 23H2 θα κυκλοφορήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2024 ως ένα μικρό πακέτο ενεργοποίησης, καθιστώντας τη γρήγορη εγκατάσταση για τους χρήστες που ήδη χρησιμοποιούν τα 22H2. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την ενημέρωση σήμερα, εγγραφείτε στο Dev Channel του Windows Insider Program και ελέγξτε για ενημερώσεις για να ξεκινήσετε.

Διαβάστε επίσης: Windows 11 version 21H2: Τέλος υποστήριξης από Οκτώβριο

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com