Η ομάδα Flipper Zero έχει ξεκινήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών για κινητά “Flipper Apps”, επιτρέποντας στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να εγκαθιστούν εφαρμογές 3ου μέρους και να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του δημοφιλούς ασύρματου εργαλείου pen-testing.

Δείτε επίσης: Η Amazon σταμάτησε την πώληση του Flipper Zero

Το Flipper Zero είναι ένα φορητό εργαλείο πολλαπλών λειτουργιών που επιτρέπει στους pen-testers και τους λάτρεις του hacking να πειράξουν ένα ευρύ φάσμα υλικού χρησιμοποιώντας εξομοίωση RFID, κλωνοποίηση ψηφιακών κλειδιών πρόσβασης, ραδιοεπικοινωνίες, NFC, υπέρυθρες, Bluetooth και πολλά άλλα.

Αν και έχει προκαλέσει αντιδράσεις μετά από βίντεο που έδειξαν ότι χρησιμοποιείται για να ανοίγει γκαραζόπορτες, να ξεκλειδώνει αυτοκίνητα, να κλωνοποιεί τσιπ RFID και να ενεργοποιεί κουδούνια, παραμένει ένα ισχυρό εκπαιδευτικό και ερευνητικό εργαλείο ασφάλειας για όσους το χρησιμοποιούν με υπευθυνότητα.

Με το λανσάρισμα του app store Flipper Apps, η κοινότητα του Flipper Zero θα μπορεί άνετα να εγκαθιστά εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τη συσκευή και έχουν επιβεβαιωθεί ότι λειτουργούν σε αυτήν.

Προηγουμένως, οι χρήστες του Flipper Zero έπρεπε να προμηθεύονται μόνοι τους εφαρμογές για τη συσκευή, συνήθως από αρχεία αποθήκευσης κώδικα όπως το GitHub, και να τις φορτώνουν στη συσκευή μέσω μιας κάρτας microSD. Με το νέο app store για κινητά, οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα να περιηγηθούν στις διαθέσιμες και δοκιμασμένες εφαρμογές και να τις εγκαταστήσουν στις συσκευές τους.

Πρόταση: Το BundleBot malware κλέβει ευαίσθητες πληροφορίες

“Πάνω από 350.000 πελάτες χρησιμοποιούν το Flipper Zero για να αλληλεπιδρούν με ασύρματες συσκευές, όπως αισθητήρες IoT, τηλεοράσεις και κλιματιστικά, καθώς και με συστήματα ελέγχου πρόσβασης, όπως γκαραζόπορτες, μπάρες, απομακρυσμένα συστήματα χωρίς κλειδί και συστήματα καρτών RFID”, αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Flipper.

“Με το λανσάρισμα του Flipper Apps, οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα των συσκευών τους με προσαρμοσμένες εφαρμογές”.

Το νέο App Store είναι ενσωματωμένο στις τελευταίες εφαρμογές Flipper Zero για κινητά για Android και iOS, με το BleepingComputer να επιβεβαιώνει ότι προσφέρει 101 εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, επεξεργαστών δεκαεξαδικών, fuzzers, τηλεχειριστηρίων, εφαρμογών NFC και εφαρμογών GPIO.

Ο πλήρης κατάλογος των διαθέσιμων επί του παρόντος εφαρμογών Flipper Zero που συνέταξε το BleepingComputer παρατίθεται παρακάτω

Pokemon TradingGame of LifeTic-Tac-Toe Multi
iButton Fuzzer[GPIO] 7-segment OutputTuning Fork
VB Migration Assistant[GPIO] ReaderVideo Poker
Air Mouse[GPIO] Sentry SafeWav Player
Flipper Nested[GPIO] TimelapseXbox Controller
[ESP32] WiFi MarauderHeap DefenceYatzee
SeaderHex viewerZero Tracker
Temp sensors readerIR ScopeZombiez
i2c ToolsEM4100 Key GeneratorAuthenticator
LightmeterMandelbrot SetZaitraffer
BarCode ScannerEMetronomeRFID Fuzzer
Flizzer TrackerMiFare FuzzerChess
4 in rowMinesweeperFlipBIP Crypto Wallet
[PMSx003] AirmonMonty HallColor Guess
Analog ClockMorse CodeCross Remote
ArkanoidMulti ConverterPOCSAG Pager
AsteroidsNu pogodiSpectrum Analyzer
Barcode AppOcarinaProtoView
BomberduckPaintflipperscope
BPM TapperRace[NMEA] OPS
BrainfuckReaction testJetpack Game
Caesar CipherResistance CalculatorDoom
CalculatorReversiOrgasmotron
Count Down TimerRoots of Life2048
CounterRubik’s Cube ScramblerT-Rex Runner
DCF77 TransmitterScorched TanksHex Editor
DiceServoTesterESP Flasher
DTMF DolphinSlot MachineText to SAM
Flappy BirdSnake 2.0Pomodoro Timer
Flashlight[Sony] intervalometerBT Trigger
Flipp PomodoroSWD ProbeUART Terminal
Geiger counterTetrisRock Paper Scissors
PongText ViewerNFC/RFID detector
Game 15Tic Tac Toe

Παρόλο που το Flipper Zero έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις σε ορισμένες εθνικές αγορές, όπως η Βραζιλία, και σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Amazon, όπου κατηγοριοποιείται ως εργαλείο απόσπασης καρτών, η δημοτικότητά του ως φορητή συσκευή δοκιμής διείσδυσης παραμένει απαράμιλλη.

Διαβάστε επίσης: Συνεχιζόμενες phishing επιθέσεις Flipper Zero στοχεύουν την κοινότητα infosec

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com