Η Microsoft κυκλοφόρησε την προαιρετική αθροιστική ενημέρωση Ιουλίου 2023 για τα Windows 11, έκδοση 22H2, με διορθώσεις για 27 προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που επηρεάζουν την απόδοση του VPN και τις συσκευές απεικόνισης ή ήχου.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η ενημέρωση 23H2 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο

Το KB5028254 είναι μια μηνιαία έκδοση προεπισκόπησης που δεν αφορά την ασφάλεια και επιτρέπει στους διαχειριστές και τους χρήστες των Windows να δοκιμάσουν τις βελτιώσεις που περιλαμβάνονται στην επερχόμενη έκδοση Patch Tuesday του Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούν εξαφάνιση των συσκευών ήχου και οθόνης μετά την επαναφορά των συστημάτων από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

“Μπορεί να υπάρχουν υπερβολικές αιτήσεις ARP (Address Resolution Protocol) προς την πύλη δικτύου”, λέει το Redmond.

“Αυτό συμβαίνει όταν το VPN βρίσκεται σε ένα ασύρματο δίκτυο πλέγματος που χρησιμοποιεί έναν επιθετικό αλγόριθμο περιορισμού. Εξαιτίας αυτού, η απόδοση του δικτύου είναι κακή”.

Αυτή η ενημέρωση καθιστά επίσης τις ρυθμίσεις φωτεινότητας πιο ακριβείς και διασφαλίζει ότι τα Widgets δεν ξεκολλούν πλέον απροσδόκητα από τη γραμμή εργασιών των Windows.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μηνιαία ενημέρωση “C” είναι προαιρετική και, σε αντίθεση με τις εκδόσεις Patch Tuesday, δεν περιλαμβάνει διορθώσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Για να εγκαταστήσετε το KB5028254, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update, όπου θα βρείτε το κουμπί “Λήψη και εγκατάσταση” μετά τον έλεγχο για ενημερώσεις.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την ενημέρωση από τον κατάλογο Microsoft Update Catalog και να την εγκαταστήσετε χειροκίνητα. Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης, τα Windows 11 22H2 θα ενημερωθούν στην έκδοση 22621.2070.

Πρόταση: Microsoft: Ανακοίνωσε νέα λειτουργία για το firmware του Defender for IoT

Άλλες επισημάνσεις στα Windows 11 KB5028254

Η σημερινή έκδοση προεπισκόπησης περιλαμβάνει πρόσθετες διορθώσεις και βελτιώσεις, με μερικές από τις σημαντικότερες να περιγράφονται παρακάτω:

  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στην πλατφόρμα ειδοποιήσεων των Windows. Το ζήτημα επηρεάζει την ενέργεια που χρησιμοποιεί η συσκευή σας.
  • Αυτή η ενημέρωση επηρεάζει τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτών σε λειτουργία χρήστη. Αποφορτίζονται απροσδόκητα. Αυτό συμβαίνει όταν εκτυπώνετε από πολλές ουρές εκτύπωσης στο ίδιο πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή.
  • Αυτή η ενημέρωση επηρεάζει τη λίστα αποκλεισμού ευάλωτων προγραμμάτων οδήγησης του πυρήνα των Windows, DriverSiPolicy.p7b. Προσθέτει προγράμματα οδήγησης που κινδυνεύουν από επιθέσεις Bring Your Own Vulnerable Driver (BYOVD).
  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει το Windows Defender Application Control (WDAC). Το ζήτημα αντιγράφει μη υπογεγραμμένες πολιτικές WDAC στην κατανομή δίσκου Extensible Firmware Interface (EFI). Αυτό το τμήμα προορίζεται για υπογεγραμμένες πολιτικές.

Ο πλήρης κατάλογος των διορθώσεων και βελτιώσεων βρίσκεται στο δελτίο υποστήριξης KB5028254 που δημοσίευσε σήμερα η Microsoft.

Η Microsoft προειδοποίησε επίσης για ένα γνωστό πρόβλημα που επηρεάζει αυτή την έκδοση: ένα μακροχρόνιο σφάλμα που διακόπτει την παροχή σε εταιρικά συστήματα Windows 11 22H2 και αφήνει τα τελικά σημεία μερικώς διαμορφωμένα και αποτυγχάνει να ολοκληρώσει την εγκατάσταση.

Για το ζήτημα αυτό διατίθεται προσωρινή λύση, με τους διαχειριστές των Windows να συμβουλεύονται να προμηθεύουν τις συσκευές των τελικών χρηστών πριν από την αναβάθμιση των Windows 11 22H2 για να παρακάμψουν τα προβλήματα παροχής.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Ενισχύει την προστασία από phishing στα Windows 11

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com