Supermoon

Με την ανατολή του supermoon τον Αύγουστο του 2023, γνωστή και ως πανσέληνος του οξύρρυγχου, πολλοί άνθρωποι θα βγάλουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να προσπαθήσουν να βγάλουν μια φωτογραφία που να αξίζει στο Instagram, αλλά δυστυχώς το να βγάλεις μια καλή φωτογραφία του φεγγαριού είναι πραγματικά δύσκολο.

Δείτε επίσης: Supermoon 2022: Το μεγαλύτερο φεγγάρι φέτος θα φανεί στις 13 Ιουλίου

Δύο λόγοι: είναι πολύ μακριά και αν δεν έχετε τηλεφακό (ο οποίος κάνει το φεγγάρι να φαίνεται πιο κοντά από ό,τι είναι) θα εμφανίζεται πάντα ως μια πολύ μικρή λαμπερή κουκκίδα στο πλάνο.

Δεύτερον, η φωτογράφιση τη νύχτα είναι πραγματικά δύσκολη. Οι επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές σάς επιτρέπουν να αλλάζετε το ISO ή το βαθμό ευαισθησίας σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς να χάνετε την ποιότητα της εικόνας.

Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του smartphone σας;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, αλλά θα πρότεινα να κατεβάσετε μια εφαρμογή και να φωτογραφίσετε το φεγγάρι μέσω αυτής αντί να χρησιμοποιήσετε την κάμερα που υπάρχει στο iPhone ή το Android. Ορισμένες εφαρμογές σάς επιτρέπουν να αυξήσετε το βαθμό ευαισθησίας, επιτρέποντάς σας να φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Θα πρότεινα να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα άλλο στοιχείο στην εικόνα – έτσι ώστε να αποτυπώσετε το φεγγάρι καθώς περνάει, ας πούμε, από μια όμορφη γέφυρα ή ένα βουνό. Αυτό επιτρέπει στον θεατή να αποκτήσει οπτική γωνία για το μέγεθος του φεγγαριού και δημιουργεί επίσης μια πιο ενδιαφέρουσα εικόνα.

Πρόταση: Η κάμερα του Samsung Galaxy S23 ίσως αναμένει ενημέρωση!

Αλλά ακόμη και με αυτές τις εφαρμογές μπορεί να απογοητευτείτε λίγο από το αποτέλεσμα.

Supermoon

Για να τραβήξετε μια καταπληκτική εικόνα του φεγγαριού χρειάζεστε πραγματικά έναν τηλεφακό ή φακό ζουμ – όσο μακρύτερος τόσο το καλύτερο. Εκτός από μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και ένα τρίποδο, χρησιμοποιήστε επίσης ένα καλώδιο αποδέσμευσης ή τον χρονοδιακόπτη σας με καθυστέρηση δύο δευτερολέπτων για να ενεργοποιήσετε το κλείστρο. Έτσι αποφεύγεται το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής κατά το πάτημα του κουμπιού. Σας επιτρέπει όχι μόνο να αυξήσετε το μέγεθος του φεγγαριού στο πλάνο, αλλά και να αποτυπώσετε όλες τις λεπτομέρειες μέσα σε αυτό, διατηρώντας παράλληλα την εικόνα όσο το δυνατόν πιο ευκρινή.

Οι ρυθμίσεις σας θα αλλάξουν ανάλογα με την ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής που χρησιμοποιείτε. Θέλετε όμως το ISO σας να είναι ρυθμισμένο στο 100, το οποίο διατηρεί την ποιότητα της εικόνας στο υψηλότερο επίπεδο. Ρυθμίστε το μέγεθος του αρχείου σας σε Raw – αυτό επιτρέπει το μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου που διαθέτει η φωτογραφική σας μηχανή.

Το διάφραγμα δεν είναι τόσο σημαντικό όταν φωτογραφίζετε το φεγγάρι, οπότε στοχεύστε σε περίπου f8.

Διαβάστε επίσης: Πώς να τραβήξετε RAW φωτογραφίες στο Samsung Galaxy S23;

πηγή πληροφοριών: theguardian.com