Μια νέα beta έκδοση του λογισμικού συστήματος PS5 εισάγει νέες λειτουργίες προσβασιμότητας και επιλογές ήχου που επιτρέπουν την απόλαυση του ήχου 3D που υποστηρίζεται από την Tempest 3D AudioTech σε συμβατές συσκευές HDMI με δυνατότητα Dolby Atmos. Η beta περιλαμβάνει επίσης περισσότερες επιλογές για γρήγορη εύρεση παιχνιδιών και συμβουλές για την κονσόλα, νέους τρόπους σύνδεσης με άλλους παίκτες και προσαρμογής των συνεδριών multiplayer, καθώς και υποστήριξη για SSD M.2 μεγαλύτερης χωρητικότητας (έως 8TB). Η πρόσβαση στη beta θα είναι περιορισμένη σε προσκεκλημένους συμμετέχοντες σε επιλεγμένες χώρες, με σχέδια για την παγκόσμια κυκλοφορία της ενημέρωσης αργότερα φέτος. Ορισμένα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της φάσης beta ενδέχεται να μην συμπεριληφθούν στην τελική έκδοση ή να υποστούν σημαντικές αλλαγές.

Δείτε επίσης: Sony και Apple δίνουν στους κατόχους PS4 και PS5 δωρεάν Apple TV+

Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της έκδοσης beta:

Νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας

Χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο χειριστήριο για βοήθεια. Μπορείτε τώρα να αντιστοιχίσετε ένα δεύτερο χειριστήριο σε έναν λογαριασμό ως χειριστήριο υποστήριξης και να χρησιμοποιήσετε δύο χειριστήρια για να χειριστείτε την κονσόλα PS5 σαν να χρησιμοποιούσατε ένα μόνο χειριστήριο. Αυτή η λειτουργία εισάγει έναν νέο τρόπο για να απολαμβάνετε παιχνίδια σε συνεργασία με άλλους ή να βοηθάτε έναν φίλο ή ένα παιδί να πλοηγηθεί σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο τμήμα ενός παιχνιδιού.

  • Για να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό χειριστήριο, μεταβείτε στις [Ρυθμίσεις] > [Προσβασιμότητα] > [Χειριστήρια] > [Χρήση δεύτερου χειριστηρίου για βοήθεια] και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή [Χρήση βοηθητικού χειριστηρίου].
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χειριστήριο υποβοήθησης όταν το κύριο χειριστήριο είναι ένα ασύρματο χειριστήριο DualSense ή DualSense Edge ή ένα χειριστήριο τρίτου κατασκευαστή που υποστηρίζεται από το PS5.

Haptic Feedback στο UI του συστήματος. Τώρα έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τα εφέ απτικής ανάδρασης κατά την πλοήγηση στο PS5 με το χειριστήριο DualSense, το χειριστήριο DualSense Edge ή το χειριστήριο PS VR2 Sense.

  • Όταν είναι ενεργοποιημένο, τα ηχητικά εφέ του συστήματος για ορισμένα συμβάντα θα αντικατοπτρίζονται επίσης φυσικά μέσω απτικής λειτουργίας, όπως η μετακίνηση της εστίασης, η επίτευξη του τελικού ορίου ενός τμήματος με δυνατότητα κύλισης, ο έλεγχος ενός πλαισίου ή όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση ή ξεκινάτε ένα παιχνίδι. Αυτή η προαιρετική λειτουργία ενισχύει την εμβάθυνση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για παίκτες με κάποιο επίπεδο αναπηρίας όρασης ή ακοής, οι οποίοι εκτιμούν την πρόσθετη ανατροφοδότηση των εισόδων τους.
  • Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, μεταβείτε στις [Ρυθμίσεις] > [Προσβασιμότητα] > [Χειριστήρια] και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή [Απτική ανάδραση κατά την πλοήγηση στην κονσόλα].

Υποστήριξη συμβατών συσκευών ήχου με δυνατότητα Dolby Atmos

Ο 3D ήχος που υποστηρίζεται από την Tempest 3D AudioTech μπορεί τώρα να απολαμβάνεται από όσους διαθέτουν συμβατές συσκευές HDMI με δυνατότητα Dolby Atmos, όπως soundbars, τηλεοράσεις ή συστήματα οικιακού κινηματογράφου. Το Tempest 3D AudioTech αποδίδει απευθείας στις χρησιμοποιούμενες συσκευές ήχου Dolby Atmos – συμπεριλαμβανομένων των overhead καναλιών – επιτρέποντας ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα εμβάθυνσης στα ηχητικά τοπία των παιχνιδιών PS5.

  • Για να ενεργοποιήσετε το Dolby Atmos, μεταβείτε στις [Ρυθμίσεις] > [Ήχος] > [Έξοδος ήχου] > [Μορφή ήχου (προτεραιότητα)] και, στη συνέχεια, επιλέξτε [Dolby Atmos].

Βελτιώσεις κοινωνικής λειτουργίας

Ενημέρωση του Party UI. Τώρα μπορείτε να προσκαλέσετε έναν παίκτη σε μια κλειστή ομάδα χωρίς να προστεθεί αυτόματα ο παίκτης στην ομάδα ή να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα. Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν τώρα να στέλνουν προσκλήσεις ανοιχτού ή κλειστού πάρτι σε ομάδες αντί μόνο σε μεμονωμένους παίκτες.

Πρόταση: PS5: Το χειριστήριο προσβασιμότητας κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο

Share Screen Preview. Όταν κάποιος μοιράζεται την οθόνη του σε ένα πάρτι στο οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε, θα βλέπετε τώρα μια εικόνα προεπισκόπησης του Share Screen, ακόμη και πριν μπείτε στο πάρτι.

Μπείτε εύκολα στο παιχνίδι των φίλων σας. Τώρα μπορείτε εύκολα να δείτε ποιοι από τους φίλους σας συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε στην καρτέλα [Φίλοι].

  • Το εικονίδιο Joinable (Συμμετοχή) θα εμφανίζεται δίπλα στους φίλους που παίζουν ένα παιχνίδι στο οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε.
  • Μπορείτε να συμμετάσχετε απευθείας στο παιχνίδι ενός φίλου πατώντας το κουμπί επιλογών και επιλέγοντας [Join Game] ή επιλέγοντας το κουμπί “Join” στην κάρτα προφίλ του.

Υποστήριξη SSD M.2 μεγαλύτερης χωρητικότητας

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν SSD M.2 με μέγιστη χωρητικότητα 8TB (από το προηγούμενο όριο των 4TB) για να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο στην κονσόλα PS5.

Σημαντικό: Οι SSD M.2 πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που περιγράφονται σε αυτή τη σελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τη σελίδα που αναφέρεται παραπάνω πριν αγοράσετε SSD M.2 για χρήση με το PS5 σας.

Διαβάστε επίσης: PlayStation 5 Slim: Αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος

πηγή πληροφοριών: blog.playstation.com