Η Nintendo δεν φτιάχνει πληκτρολόγια, αλλά το Retro Mechanical Keyboard της 8BitDo μπορεί να είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα. Η συσκευή των 99,99 δολαρίων διατίθεται σε δύο χρωματικές επιλογές: μια “N Edition”, η οποία έχει το ίδιο γκρι χρώμα που είχε το Nintendo Entertainment System (NES) στη Δύση, και μια κόκκινη και λευκή “Fami Edition” που αντλεί προφανή έμπνευση από το ιαπωνικό Famicom. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν σήμερα και το πληκτρολόγιο αναμένεται να αποσταλεί στις 10 Αυγούστου.

Δείτε επίσης: Η 8BitDo έκανε συμβατά τα controllers της σε συσκευές Apple

Το πληκτρολόγιο συνοδεύεται από ένα ζεύγος “Super Buttons” – γιγαντιαίες κόκκινες εκδόσεις των κουμπιών που υπήρχαν στο αρχικό χειριστήριο NES. Είναι προγραμματιζόμενα και διαθέτουν διακόπτες Gateron Green με κλικ που θα τα κάνουν να αισθάνονται αντίστοιχα ογκώδη στο πάτημα. Τα Super Buttons συνδέονται με το πληκτρολόγιο μέσω ενός καλωδίου 3,5 χιλιοστών και υπάρχουν πρόσθετες θύρες στο πληκτρολόγιο για τη σύνδεση έως και τριών ακόμη ζευγών κουμπιών, τα οποία διατίθενται προς 19,99 δολάρια ανά ζεύγος.

Το ίδιο το πληκτρολόγιο φαίνεται να χρησιμοποιεί μια αρκετά τυπική διάταξη χωρίς πλήκτρα, η οποία παραλείπει το numpad, αλλά κατά τα άλλα χρησιμοποιεί πλήκτρα τυπικού μεγέθους. Οι διακόπτες του Kailh Box White V2 μπορούν να αντικατασταθούν εν θερμώ σε περίπτωση που θέλετε να τους αντικαταστήσετε με κάτι λιγότερο δυνατό και clicky. Υπάρχει ένας επιλογέας έντασης ήχου στην επάνω αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου, δίπλα σε έναν επιλογέα που αλλάζει το πληκτρολόγιο μεταξύ των δύο τρόπων ασύρματης σύνδεσης – Bluetooth και 2,4 GHz μέσω ενός dongle. Το πληκτρολόγιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ενσύρματα μέσω USB.

Πρόταση: Finalmouse: Το πληκτρολόγιο-οθόνη Centerpiece ανακοινώθηκε!

Το δελτίο τύπου της 8BitDo διαφημίζει ότι η μπαταρία του πληκτρολογίου προσφέρει 200 ώρες χρήσης ανά τέσσερις ώρες φόρτισης, ή περίπου πέντε εβδομάδες αν το χρησιμοποιείτε πέντε ημέρες την εβδομάδα για οκτώ ώρες την ημέρα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτός ο ισχυρισμός αντέχει στην πράξη, δεδομένου ότι η μπαταρία των 2.000mAh της 8BitDo είναι το μισό μέγεθος από αυτό που θα βρείτε στο Keychron Q1 Pro, το οποίο προσφέρει έως και 300 ώρες χρήσης με απενεργοποιημένο το RGB. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι RGB στο πληκτρολόγιο της 8BitDo.

Είναι απίθανο να εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος φτιάχνει ένα πληκτρολόγιο με θέμα τη Nintendo. Υπάρχει αυτό το Megalodon Console 64 που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με ένα Nintendo Switch και το πληκτρολόγιο Durgod Fusion είναι διαθέσιμο σε μαύρο, κόκκινο και γκρι χρώμα σε στυλ NES. Ο ανταγωνιστής κατασκευαστής αξεσουάρ παιχνιδιών Hyperkin παρήγαγε επίσης ένα μηχανικό πληκτρολόγιο με χρωματικό σχήμα Nintendo, αν και ήταν μοβ όπως η παραλλαγή SNES των ΗΠΑ.

Αν ψάχνετε ένα ποντίκι για να το συνδυάσετε με το πληκτρολόγιο, τότε η 8BitDo σας καλύπτει με το ποντίκι της με θέμα το NES από το 2019.

Διαβάστε επίσης: Πώς να καθαρίσετε ένα πληκτρολόγιο MacBook

πηγή πληροφοριών:tehverge.com