Η επόμενη σύνοψη βίντεο στο Διαδίκτυο που βλέπετε μπορεί να μην έχει γραφτεί από άνθρωπο. Το YouTube δοκιμάζει περιλήψεις βίντεο που δημιουργούνται από AI και εμφανίζονται σε σελίδες αναζήτησης και παρακολούθησης. Το κείμενο έχει σκοπό να παρέχει μια “γρήγορη επισκόπηση” ενός κλιπ για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν αξίζει να το παρακολουθήσετε. Η εταιρεία σπεύδει να τονίσει ότι αυτά δεν αντικαθιστούν τις περιγραφές βίντεο των δημιουργών.

Το YouTube δοκιμάζει περιλήψεις βίντεο που δημιουργούνται από AI

Η δοκιμή θα είναι ορατή μόνο με “περιορισμένο αριθμό” αγγλόφωνων βίντεο και μόνο για ορισμένους θεατές. Το YouTube δεν έχει πει ποιες χώρες, πλατφόρμες ή τύποι βίντεο θα λάβουν τις περιλήψεις που παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το YouTube έδωσε στους χρήστες μερικές λειτουργίες προεπισκόπησης τις τελευταίες εβδομάδες, όπως εξηγεί το Android Police. Οι συνδρομητές Premium θα μπορούσαν να κλειδώσουν την οθόνη κατά την αναπαραγωγή για να αποτρέψουν τυχαίες εντολές. Είχαν επίσης την επιλογή να μετατρέψουν τα Shorts comments σε εντελώς νέα κλιπ σύντομης μορφής

.

Το πείραμα έρχεται σχεδόν τρία χρόνια αφότου το YouTube άρχισε να δοκιμάζει video chapters που παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη, αλλά αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ώθησης τεχνητής νοημοσύνης στην Google. Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε το chatbot Bard του και χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να παράγει τα πάντα, από πρότυπα υπολογιστικών φύλλων έως ολόκληρα άρθρα ειδήσεων.

Η δυνατότητα σύνοψης του YouTube μπορεί να είναι μία από τις πιο λογικές επεκτάσεις. Σύμφωνα με την υπηρεσία, κάθε λεπτό ανεβάζονται πάνω από 500 ώρες περιεχομένου – είναι αδύνατον για τους ανθρώπους να παρακολουθούν όλα αυτά. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι συνόψεις της τεχνητής νοημοσύνης είναι αρκετά ακριβείς. Η Google έχει προειδοποιήσει ότι συστήματα παραγωγής όπως ο Bard μπορεί να είναι επιρρεπή σε ανακρίβειες και παραπληροφόρηση, και δεν είναι ακόμα σαφές πόσο καλά λειτουργεί το πείραμα του YouTube στην πράξη.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com