Η εφαρμογή Fitbit θα αποκτήσει μια νέα, απλοποιημένη εμφάνιση αυτό το φθινόπωρο.

Η Fitbit άλλαξε πολλές φορές τον περασμένο χρόνο – και φαίνεται ότι αυτό θα συνεχιστεί. Η εφαρμογή που ανήκει στη Google θα λάβει μια ολοκληρωτική ανασχεδίαση αυτό το φθινόπωρο, και επιλεγμένοι χρήστες του Fitbit μπορεί να λάβουν πρόσκληση να δοκιμάσουν μια έκδοση beta από σήμερα.

Δείτε επίσης: Fitbit: Καταργεί αρκετές από τις αγαπημένες λειτουργίες κοινότητάς της

Για αρχή, το Fitbit αναδιοργανώνει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τα δεδομένα σας. Στο εξής, η εφαρμογή θα χωριστεί σε τρεις καρτέλες: Today, Coach και You. Η καρτέλα Today δεν αλλάζει πολύ δραστικά από αυτό που είναι τώρα, αλλά οι κύριες μετρήσεις που βλέπετε στην κορυφή μπορούν να προσαρμοστούν για να επισημάνουν διαφορετικές περιοχές εστίασης. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κοιμηθείτε καλύτερα, θα δείτε πρώτα τον ύπνο, τα βήματα, την προσοχή και τα λεπτά της ζώνης. Εάν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, η εφαρμογή θα δώσει έμφαση στην καρδιά, στις μετρήσεις υγείας, στα λεπτά ζώνης και στην άσκηση. Πάντα μπορούσατε να προσαρμόσετε αυτό που βλέπετε στην κορυφή. Τώρα, το Fitbit παρέχει ορισμένες προσαρμοσμένες προεπιλογές για κοινούς στόχους. Στο δελτίο τύπου της, η Fitbit λέει επίσης ότι η νέα καρτέλα θα διαθέτει “πιο συνεπή γραφήματα, γραφικά και εικονίδια που δείχνουν τις τάσεις της υγείας σας”.

Δείτε επίσης: Fitbit: Θα επιτρέψει σύνδεση με τον Λογαριασμό σας Google

Η καρτέλα Coach είναι ο χώρος όπου θα βρίσκονται περιεχόμενα, όπως προπονήσεις ή συνεδρίες mindfulness. Ορισμένα από αυτά θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν χρήστες, ενώ άλλα, όπως οι προπονήσεις HIIT και χορού, θα είναι αποκλειστικά για τους συνδρομητές του Fitbit Premium. Η καρτέλα θα διαθέτει επίσης φίλτρα που θα σας επιτρέπουν να ταξινομείτε τις προπονήσεις με πιο ευκολία (π.χ. ανά χρόνο, απαιτούμενο εξοπλισμό κλπ.)

Η καρτέλα “You” είναι ίσως η πιο άγνωστη από όλες. Από ένα demo video, φαίνεται ότι εδώ θα μπορείτε να προσαρμόσετε προσωπικές ρυθμίσεις, όπως ημερήσια βήματα, ώρα προς ύπνο, ενεργά λεπτά ζώνης κ.λπ. Εδώ μπορείτε επίσης να δείτε τα νεοσχεδιασμένα επιτεύγματα. Η Fitbit λέει ότι εδώ μπορείτε επίσης να “διαχειριστείτε τις συνδέσεις στην κοινότητα”, αλλά δεν είναι σαφές ποιες κοινωνικές λειτουργίες θα έχει η ανασχεδιασμένη εφαρμογή μετά την διακοπή των προκλήσεων φέτος.

Δείτε επίσης: Fitbit Charge 5 update: Προκαλεί προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας και black screen

Αν και είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς από τα επίσημα σχέδια, η Fitbit αναφέρει ότι θα είναι πιο εύκολο να καταγράφετε πράγματα όπως τα βήματα, οι ασκήσεις και η κατανάλωση νερού – ανεξάρτητα από το κατά πόσο έχετε μια συσκευή Fitbit. Κατά τα άλλα, η εμφάνιση της εφαρμογής έχει ανανεωθεί με νέα χρωματική παλέτα και ενημερωμένη φωτογραφία, εικονογράφηση και εικονίδια για να αντιστοιχούν στα πρότυπα σχεδίασης του Google Material Design. Από τα επίσημα screenshot, έχει μια παρόμοια αίσθηση με τα watchfaces του Pixel Watch 2 που διέρρευσαν το Σαββατοκύριακο. Μπορεί κανείς να πει ότι η ανασχεδίαση επιτέλους καθιστά σαφές ότι η Google είναι τώρα η κατόχος της Fitbit.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com