ΑρχικήSecurityΑύξηση των επιθέσεων ransomware σε πόλεις, υγειονομική φροντίδα και εκπαίδευση

Αύξηση των επιθέσεων ransomware σε πόλεις, υγειονομική φροντίδα και εκπαίδευση

Πόλεις, υγειονομική φροντίδα, εκπαίδευση αντιμετωπίζουν αύξηση στις επιθέσεις ransomware

Όσο διαδεδομένη είναι στους τίτλους, ήξερες ότι δεν θα πάρει πολύ πριν η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) κάνει αισθητή την παρουσία της στον τρόπο με τον οποίο οι κακόβουλοι χάκερ εκτελούν επιθέσεις με ransomware.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers στοχεύουν κυβερνητικούς οργανισμούς σε επιθέσεις phishing της Microsoft Teams

Ο Neil Bradbury, SVP στην Barracuda MSP, συναντήθηκε με το Channel Futures στο CompTIA ChannelCon αυτής της εβδομάδας για να συζητήσει τα αποτελέσματα από την τελευταία έκθεση της εταιρείας με τίτλο “Threat Spotlight on Ransomware”, η οποία εξετάζει από κοντά πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχουν οδηγήσει τα ransomware σε νέα ύψη τον περασμένο χρόνο.

Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες επιθέσεις χάρη στη διαθεσιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης και η τεχνολογία αυτή θα συνεχίσει να τους διευκολύνει.

Δείτε επίσης: Πάνω από 640 servers της Citrix έχουν παραβιαστεί με web shells σε συνεχείς επιθέσεις

Στην έκθεση, οι ερευνητές της Barracuda ανέλυσαν 175 δημοσίως αναφερόμενες επιτυχημένες παγκόσμιες επιθέσεις ransomware μεταξύ Αυγούστου 2022 και Ιουλίου 2023. Βρήκαν ότι ο αριθμός των αναφερόμενων επιθέσεων σε δήμους, τον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης έχει διπλασιαστεί από πέρυσι και έχει πολλαπλασιαστεί περισσότερο από τέσσερις φορές από το 2021.

«Αν κοιτάξετε τους δήμους, το ποσό που ξοδεύει κάποιος για την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση… οι προϋπολογισμοί τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο μια επιχείρηση, επομένως, από την οπτική γωνία των επιτιθέμενων, είναι ιδανικές επιλογές θυμάτων», είπε ο Bradbury στο Channel Futures. «Έτσι, οι συνεργάτες σε αυτούς τους κλάδους πρέπει να δώσουν προσοχή και να αρχίσουν πραγματικά να επενδύουν στην ασφάλεια».

ransomware

Δείτε επίσης: Ivanti: Νέο κρίσιμο σφάλμα ελέγχου ταυτότητας στο MobileIron Core

Οι επιχειρήσεις σε αυτούς τους κλάδους συχνά αποτελούν “εύκολους στόχους”, σημειώνει η έκθεση, καθώς συχνά είναι περιορισμένες σε πόρους και οι επιθέσεις μπορούν να έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή των ανθρώπων, ιδίως σε περιπτώσεις παραβιάσεων στον τομέα της υγείας.

Πηγή πληροφοριών: channelfutures.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS