Το πληκτρολόγιο Lemokey L3 της Keychron που εστιάζει στο gaming, έρχεται με ένα dongle 2,4 GHz, που θα δημιουργήσει ένα ασύρματο πληκτρολόγιο με μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Η Keychron λανσάρει σήμερα ένα νέο πληκτρολόγιο στο Kickstarter το οποίο είναι αξιοσημείωτο, γιατί είναι το πρώτο στη νέα μάρκα Lemokey που εστιάζει στα παιχνίδια. Το Lemokey L3 θα είναι διαθέσιμο μέσω του Kickstarter που τρέχει αυτόν τον μήνα και η Keychron αναμένει να το κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Οι τιμές ξεκινούν από 209 $ για ένα πλήρως συναρμολογημένο μοντέλο ή 189 $ για ένα μοντέλο barebones χωρίς διακόπτες ή κλειδιά.

Ουσιαστικά, το Lemokey L3 είναι μια τροποποιημένη έκδοση του υπάρχοντος Q3 Pro της Keychron, ενός ασύρματου πληκτρολογίου χωρίς κλειδί, εξοπλισμένο με επιλογή έντασης ήχου και τέσσερα προγραμματιζόμενα κουμπιά macro. Αυτό που διακρίνει το Lemokey L3, εκτός από την ελαφρώς διαφορετική του εμφάνιση, είναι η συμπερίληψη ενός USB dongle 2,4 GHz, το οποίο επιτρέπει στο πληκτρολόγιο να χρησιμοποιείται ασύρματα με ρυθμό 1.000 Hz. Συγκριτικά με το L3, το Q3 Pro υποστηρίζει μόνο Bluetooth για ασύρματες συνδέσεις, το οποίο έχει πολύ λιγότερη απόκριση στα 90 Hz.

Στην πράξη, αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι το Lemokey L3 θα ανταποκρίνεται σχεδόν τόσο ασύρματα όσο και ενσύρματα, εφόσον είστε συνδεδεμένοι μέσω του dongle 2,4 GHz. Διαφορετικά, εξακολουθεί να υποστηρίζει Bluetooth (μπορεί να αποθηκεύει έως και τρεις διαφορετικές συσκευές).

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε ότι ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που το Keychron προσφέρει ρυθμό 1.000 Hz, η λειτουργία ήταν προηγουμένως διαθέσιμη σε πληκτρολόγια από εταιρείες που εστιάζουν στο gaming, όπως η Razer

. Η Corsair προσφέρει ακόμη και ρυθμό 2.000 Hz στο K100 Air.

Όπως το Q3 Pro, το Lemokey L3 της Keychron, διαθέτει ανθεκτικά πλήκτρα διπλής λήψης PBT, αν και στην περίπτωση του L3, χρησιμοποιεί έναν πιο παραδοσιακό (τουλάχιστον στον κόσμο των πληκτρολογίων) προφίλ Cherry αντί για το ρετρό στυλ KSA της Keychron. Τα τέσσερα πλήκτρα macro στα αριστερά του πληκτρολογίου του L3 είναι επίσης τετράγωνα παρά ορθογώνια όπως στο Q3 Pro.

Διαφορετικά, οι προδιαγραφές του Lemokey L3 είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνες με τα υπάρχοντα ασύρματα πληκτρολόγια Q Pro της Keychron. Διαθέτει θήκη από συμπαγές αλουμίνιο και φωτισμό RGB και προσαρμόζεται χάρη στους διακόπτες, που μπορούν να εναλλάσσονται. Το Lemokey L3 έχει μπαταρία 4.000 mAh, όπως και το Q3 Pro, η οποία, αν αφήσετε το RGB απενεργοποιημένο, έχει αυτονομία 200 ώρες χρήσης πάνω από 2,4 GHz. Είναι ελαφρώς λιγότερο από τις 300 ώρες που προσφέρει το Q3 Pro μέσω Bluetooth με τον φωτισμό, που διαθέτει στην πίσω του όψη, όταν βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Τέλος, το πληκτρολόγιο είναι σχεδιασμένο για τις ΗΠΑ (ANSI) και την ΕΕ (ISO), αλλά το Kickstarter διαθέτει σχεδίαση ISO, μόνο σε όταν διαμορφώνονται barebones χωρίς διακόπτες ή πλήκτρα.