Σύμφωνα με έκθεση, η Huawei μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε επεξεργαστές 5G χάρη στην SMIC. Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, η Huawei έχει υποστεί σοβαρές επιπτώσεις από τις αμερικανικές κυρώσεις. Η εταιρεία όχι μόνο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές 5G, αλλά δεν της επιτρέπεται και να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google στα τηλέφωνά της… μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Huawei: Η Γερμανία σκέφτεται να την αποκλείσει από το δίκτυο 5G

Δείτε επίσης: Huawei Watch Ultimate: Χαρακτηριστικά και πότε θα κυκλοφορήσει;

Η Huawei κατέχει πλέον την 10η θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο

Η επίδραση αυτή είχε σημαντικές συνέπειες στην Huawei κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Η εταιρεία ήταν κάποτε στο δρόμο για να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή smartphone, και τώρα βρίσκεται στην 10η θέση παγκοσμίως. Πολλοί λένε ότι θα είχε επιτύχει τον στόχο της αν δεν υπήρχε ο αμερικανικός αποκλεισμός, και φαινόταν πράγματι έτσι.

Εντούτοις, η Huawei άλλαξε τα δεδομένα προσθέτοντας τις δικές της υπηρεσίες στις συσκευές της και προσαρμόζοντας όπως μπορούσε. Έχει χρησιμοποιήσει επεξεργαστές της Qualcomm με συνδεσιμότητα 4G αντί για 5G. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον.

Σύμφωνα με το Digitimes, οι Reuters και η Nikkei Asia παρακολουθούν προσεκτικά τις φήμες σχετικά με τη συνεργασία της Huawei και της SMIC. Οι δύο εταιρείες φέρεται να σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν “μαζική παραγωγή τσιπ 5G μέχρι το τέλος του 2023”.

Η Huawei είχε τα δικά της επεξεργαστικά chips Kirin, τα οποία ήταν εξαιρετικά όταν θεσπίστηκαν οι αμερικανικοί κυρώσεις. Αυτές οι κυρώσεις εμπόδισαν την Huawei από το να κατασκευάζει καλούς επεξεργαστές, γι’ αυτό και η Huawei εγκατέλειψε εντελώς τα Kirin.

Σύμφωνα με αναφορές, η Huawei θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε επεξεργαστές 5G χάρη στην εταιρεία SMIC, αλλά ενδέχεται να μην είναι αρκετά καλοί.

Η ερώτηση παραμένει, μπορούν τελικά η Huawei και η SMIC να επιτύχουν κάτι τέτοιο; Αυτή τη στιγμή, η SMIC μπορεί μόνο να επιτύχει μαζική παραγωγή 7nm μέσω DUV με πολλαπλά exposures. Αυτό είναι μακριά από αυτό που μπορεί να κάνει η TSMC σήμερα.

Δείτε επίσης: Huawei P60 series: Τιμές και χαρακτηριστικά

Αναρωτιόμαστε αν αυτά τα τσιπ θα ήταν καλά εάν κατασκευαστούν στο εγγύς μέλλον. Φαίνεται ότι η τεχνολογία δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που η SMIC και η Huawei να εξετάσουν την κατασκευή chips υψηλής ποιότητας. Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν μπορούν όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com