Η αντιπαλότητα Apple Music και Spotify είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο και ο χρόνος. Και οι δύο υπηρεσίες streaming μουσικής προσθέτουν συνεχώς νέα χαρακτηριστικά για να βελτιστοποιήσουν τις εμπειρίες ακρόασης των χρηστών και ελπίζουμε να κάνουν κάποιους να μεταπηδήσουν από τη μία πλατφόρμα στην άλλη. Πρόσφατα, και οι δύο πλατφόρμες το έκαναν και πάλι.

Δείτε επίσης: Η Apple επενδύει στην τεχνολογία AI, σύμφωνα με τον Tim Cook

Η Apple μόλις πρόσθεσε την πρώτη εξατομικευμένη νέα λίστα αναπαραγωγής μουσικής ανακάλυψης για τους χρήστες της. Παρόλο που αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες του Spotify μπορούν να εκμεταλλευτούν εδώ και χρόνια, οι χρήστες του Apple Music, περίμεναν με ανυπομονησία αυτό το χαρακτηριστικό και επιτέλους έφτασε.

Όπως εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Apple Insider, ο σταθμός Discovery θα βρίσκεται δίπλα στο σταθμό “(Το όνομά σας)” στην καρτέλα “Listen Now” της εφαρμογής.

Η διαφορά μεταξύ αυτού του σταθμού και του “(Το όνομά σας) Σταθμός” είναι ότι θα χρησιμοποιήσει τα μοτίβα ακρόασης σας για να συνθέσει αλγοριθμικά νέα μουσική σε μια λίστα αναπαραγωγής που ταιριάζει με το μουσικό σας γούστο, αντί να δημιουργήσει μια λίστα αναπαραγωγής μόνο με μουσική από τη βιβλιοθήκη σας.

Ο σταθμός είναι διαθέσιμος μόνο σε επιλεγμένους χρήστες και η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη λειτουργία ή να μοιραστεί λεπτομέρειες. Ωστόσο, το MacRumors βρήκε έναν άμεσο σύνδεσμο στον οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία και στον σταθμό Discovery Station.

Πρόταση: Apple Music: Παρουσιάζει το Discovery Station

Ενώ η Apple παίζει το παιχνίδι του catch-up, το Spotify επεκτείνει την πρόσβαση στη λειτουργία προσαρμοσμένης μουσικής DJ με τεχνητή νοημοσύνη. Ο AI DJ του Spotify δημιουργεί προσαρμοσμένες μουσικές επιλογές που συνοδεύονται από τον σχολιασμό μιας ρεαλιστικής φωνής που παρέχει διορατικά στοιχεία σχετικά με αυτό που ακούτε.

Η λειτουργία ήταν αρχικά διαθέσιμη σε beta μόνο στη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, το Spotify επεκτείνει τώρα τη λειτουργία σε περισσότερες από 50 αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων αγορών στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Δεδομένου ότι η λειτουργία είναι ακόμη σε beta, μόνο οι χρήστες του Spotify Premium μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν στην εφαρμογή Spotify για κινητά σε iOS και Android. Η λειτουργία βρίσκεται στην καρτέλα “Music feed” στην αρχική σελίδα του Spotify, όπου οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο “DJ” για να αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: Spotify: Το AI feature “DJ” έρχεται σε Ηνωμένο Βασίλειο & Ιρλανδία

πηγή πληροφοριών:zdnet.com