Το Twitter, τώρα γνωστό ως X, φαίνεται να έχει διαγράψει φωτογραφίες που ανέβηκαν στον ιστότοπο μεταξύ 2011 και 2014. Το ζήτημα αυτό ανακαλύφθηκε το Σάββατο από τον χρήστη του Twitter Tom Coates.

Πέρα από τις φωτογραφίες, έχουν επηρεαστεί και οι σύνδεσμοι που δημιουργήθηκαν κατά την ίδια χρονική περίοδο με τη χρήση του link shorter του Twitter. Οι σύνδεσμοι φαίνεται πως δεν λειτουργούν πλέον.

Δείτε επίσης: Twitter: Θα κάνει τη dark mode την default επιλογή

Αν και πολλές φωτογραφίες έχουν εξαφανιστεί, τα δεδομένα εξακολουθούν να αποθηκεύονται στους διακομιστές του Twitter.

Ένα από τα tweets που επηρεάστηκαν είναι η διάσημη selfie της Ellen DeGeneres στα Όσκαρ, η οποία είχε πάνω από 2,8 εκατομμύρια retweets, κερδίζοντας τον τίτλο της ανάρτησης με τα περισσότερα retweets που υπήρξαν ποτέ. Η φωτογραφία απεικόνιζε την DeGeneres με πολλούς διάσημους ηθοποιούς. Η συγκεκριμένη εικόνα φαίνεται να αποκαταστάθηκε το απόγευμα του Σαββάτου μαζί με ένα tweet του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, που τον έδειχνε να αγκαλιάζει την Πρώτη Κυρία μετά την εκλογή του το 2012.

Δείτε επίσης:

Elon Musk X: Η διαγραφή του Τwitter θα τον καταστρέψει;

Twitter – X: Διέγραψε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 2011-2014

Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί μια σκόπιμη κίνηση μείωσης του κόστους από τον Musk, ωστόσο το γεγονός ότι τα actual media που δημοσιεύτηκαν δεν έχουν διαγραφεί, υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο σφάλμα. Πολλά αντίστοιχα σφάλματα έχουν προκύψει μετά την εξαγορά του Twitter – X από τον Elon Musk και τις μαζικές απολύσεις που ακολούθησαν.

Δείτε επίσης: Τwitter κατάργηση DM: Δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε

Η απώλεια φωτογραφιών και η μη σωστή λειτουργία συνδέσμων φαίνεται να σχετίζεται με τις αλλαγές που έκανε το Twitter το 2016, προσθέτοντας “enhanced URL enrichment” για να εμφανίζει προεπισκοπήσεις για linked websites και συνημμένα που δεν υπολογίζονται στο όριο των 140 χαρακτήρων του Twitter.