Το WhatsApp ετοιμάζεται να υποστηρίξει περισσότερες προηγμένες μορφοποιήσεις κειμένου, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές στους χρήστες.

Η μορφοποίηση κειμένου είναι ένας απλός τρόπος για να βελτιώσετε ένα μήνυμα και να το εκφράσετε καλύτερα, αλλά δεν υποστηρίζεται πάντα από την εφαρμογή την οποία χρησιμοποιείτε. Σύντομα, όμως, το WhatsApp θα προσθέσει υποστήριξη για πιο προηγμένες μορφοποιήσεις κειμένου.

Το WhatsApp ήδη υποστηρίζει βασικές μορφοποιήσεις κειμένου, όπως έντονα, πλάγια και διαγράμμιση. Η εφαρμογή έχει ακόμα μια σελίδα υποστήριξης που εξηγεί, πώς να το κάνετε αυτό, τόσο σε Android όσο και σε iPhone συσκευή.

Δείτε επίσης: SafeChat: Ψεύτικη εφαρμογή κλέβει δεδομένα Signal και WhatsApp

Η νέα δυνατότητα του Whatsapp, εντοπίστηκε και παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους του WABetaInfo, με μορφοποίηση βασισμένη στη σύνταξη για αποσπάσματα και λίστες με κουκίδες.

Αυτό απαιτεί από τους χρήστες να μορφοποιήσουν κείμενο με βάση μια σειρά τελεστών που περιβάλλουν το “προς μορφοποίηση” κείμενο. Δεν είναι μια ασυνήθιστη επιλογή, καθώς εφαρμογές, όπως το Slack και το Google Chat (πρώην Hangouts

) περιλαμβάνουν στη σύνταξη και μια γραμμή μορφοποίησης – το WhatsApp υποστηρίζει επίσης σύνταξη για βασική μορφοποίηση.

Πιο αναλυτικά: Tα εισαγωγικά θα μπαίνουν χρησιμοποιώντας το “>”, ενώ τα στοιχεία της λίστας κουκκίδων πρέπει να μπουν πριν από το “-” για να γίνει λήψη της μορφοποίησης. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να ορίσουν το κείμενο, ώστε να εμφανίζεται ως μπλοκ κώδικα χρησιμοποιώντας μια απόστροφο στην αρχή και στο τέλος του κειμένου, που θέλουν να μορφοποιήσουν.

Αν και αυτές οι επιλογές δεν θα χρησιμοποιούνται τόσο συχνά, όσο οι έντονες γραμματοσειρές, η πλάγια γραφή και άλλες, είναι σίγουρα καλό να τις έχουμε διαθέσιμες και να τις γνωρίζουμε. Αυτή η πιο προηγμένη μορφοποίηση κειμένου δεν είναι ακόμα ευρέως διαθέσιμη, καθώς παραμένει περιορισμένη στις Beta εκδόσεις του WhatsApp.

Πηγή: 9to5google.com