Μετά την επιβεβαίωση του περασμένου μήνα ότι ένα προγραμματισμένο sequel για το απολαυστικό open-world παιχνίδι της Ubisoft Immortals: Fenyx Rising είχε ακυρωθεί, νέες λεπτομέρειες για το άτυχο έργο έχουν προκύψει, συμπεριλαμβανομένης της λέξης ότι θα συνδύαζε στοιχεία του Elden Ring και του Wind Waker για να δημιουργήσει μια συνέχεια πολύ διαφορετική από την αρχική.

Δείτε επίσης: Soundtrack Elden Ring: Διαθέσιμο σε υπηρεσίες music streaming

Όπως αναφέρει το Axios, επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν την ανάπτυξη του Immortals 2, οι εργασίες για το project (με την κωδική ονομασία Oxygen) ξεκίνησαν το 2021. Θα ήταν μια σημαντική απόκλιση από το πρωτότυπο του 2020, εγκαταλείποντας την εστίαση εκείνου του παιχνιδιού στην ελληνική μυθολογία για χάρη ενός σκηνικού εμπνευσμένου από την πολυνησιακή κουλτούρα της Χαβάης – όπως έχουμε ξανακούσει. Άλλες σχεδιαζόμενες αλλαγές, σύμφωνα με το Axios, περιλάμβαναν ένα πιο ρεαλιστικό γραφικό στυλ, την αφαίρεση του αφηγητή του πρώτου παιχνιδιού, λιγότερη έμφαση στην επίλυση γρίφων και την προσθήκη μιας ιστορίας που καθοδηγείται από την επιλογή του παίκτη.

Επιπλέον, το Immortals 2 φέρεται να στόχευε στο να ταρακουνήσει σημαντικά τη γνωστή φόρμουλα ανοιχτού κόσμου της Ubisoft, ανταλλάσσοντας την υπερβολική αφθονία των δεικτών αναζήτησης και της καθοδήγησης με ένα σκηνικό εμπνευσμένο από το Elden-Ring, το οποίο θα απαιτούσε από τους παίκτες να βρουν το δικό τους μονοπάτι προς τα εμπρός – παρακολουθώντας ζώα, πλοηγώντας μέσω των αστεριών ή ακολουθώντας τον άνεμο – καθώς ταξίδευαν και εξερευνούσαν φανταστικά νησιά εμπνευσμένα από τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊτή, το Νησί του Πάσχα και τη Χαβάη.

Οι πηγές του Axios λένε ότι οι παίκτες – που ελέγχουν και πάλι έναν πρωταγωνιστή που μπορεί να προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό, με δυνατότητα επιλογής φύλου – θα πρέπει να εντυπωσίαζαν τους πολυνησιακούς θεούς αυτή τη φορά, οι οποίοι θα τους έδιναν στοιχειακές δυνάμεις και δυνάμεις αλλαγής μορφής, καθώς και νέα τατουάζ ανάλογα με την κατεύθυνση που θα έδιναν οι επιλογές τους στην ιστορία. Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι οι ενέργειες των παικτών θα είχαν αντίκτυπο στη γη γύρω τους.

Πρόταση: Κυκλοφορεί το μαγικό FPS Immortals of Aveum

Το Immortals 2 ήταν, λοιπόν, ένα σημαντικά πιο φιλόδοξο παιχνίδι σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, και αρκετά διαφορετικό, ώστε η Ubisoft φέρεται να εξέταζε αν θα έπρεπε να το επαναπροσδιορίσει ως αρχικό παιχνίδι. Το Axios αναφέρει ότι η ομάδα στο στούντιο της Ubisoft στο Κεμπέκ (που συνεργάστηκε με συμβούλους από την Πολυνησία) είχε συγκεντρώσει αρκετές ώρες παιχνιδιού σε ένα εσωτερικό demo μέχρι την άνοιξη του τρέχοντος έτους, αλλά τελικά η Ubisoft επέλεξε να τραβήξει την πρίζα για λόγους κόστους – μια απόφαση που φέρεται να αιφνιδίασε την ομάδα.

Όταν η Ubisoft επιβεβαίωσε ότι ακύρωσε Immortals: Fenyx Rising 2 τον Ιούλιο, είπε ότι η κίνηση ήταν αποτέλεσμα της “ανακατεύθυνσης και ανακατανομής ορισμένων δημιουργικών ομάδων και πόρων στο στούντιο του Κεμπέκ σε άλλα μη ανακοινωμένα έργα”. Πρόσθεσε ότι “η τεχνογνωσία και οι τεχνολογίες που ανέπτυξαν αυτές οι ομάδες θα χρησιμεύσουν ως επιταχυντής για την ανάπτυξη αυτών των βασικών έργων που επικεντρώνονται στις μεγαλύτερες μάρκες μας”. Η Ubisoft, φυσικά, δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με όλες τις δυνάμεις στους μεγαλύτερους τίτλους της, κυρίως το Assassin’s Creed, μετά τις οικονομικές προκλήσεις των τελευταίων ετών.

Η επόμενη μεγάλη κυκλοφορία της θα είναι το Assassin’s Creed Mirage τον Οκτώβριο, ενώ το πολλά υποσχόμενο παιχνίδι ανοιχτού κόσμου Star Wars, Outlaws, θα κυκλοφορήσει το 2024.

Διαβάστε επίσης: Ubisoft: Νέο gameplay trailer Assassin’s Creed Mirage!

πηγή πληροφοριών:eurogamer.net