Η Microsoft κυκλοφόρησε το προαιρετικό Preview cumulative update KB5029331 για τα Windows 10 22H2 φέρνοντας δεκαέξι βελτιώσεις και διορθώσεις, αλλά και μια νέα χρήσιμη εφαρμογή που ονομάζεται Backup app.

Η ενημέρωση KB5029331 αποτελεί μέρος του προγράμματος “προαιρετικών non-security preview updates” της Microsoft, οι οποίες κυκλοφορούν την τέταρτη Τρίτη κάθε μήνα. Αυτή η ενημέρωση επιτρέπει στους διαχειριστές των Windows να δοκιμάσουν τις επερχόμενες διορθώσεις και δυνατότητες που θα κυκλοφορήσουν. Δεν περιλαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να εγκαταστήσουν την ενημέρωση KB5029331 για τα Windows 10 22H2 μεταβαίνοντας στις “Ρυθμίσεις“, κάνοντας κλικ στο “Windows Update” και εκτελώντας μη αυτόματα έναν έλεγχο για ενημερώσεις (Check for Updates).

Δείτε επίσης: Windows 11: Η νέα πολιτική επιτρέπει στους admins να ελέγχουν την εγκατάσταση προαιρετικών ενημερώσεων

Όπως είπαμε, πρόκειται για μια προαιρετική ενημέρωση, επομένως θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να την εγκαταστήσετε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “Download and install“.

Μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης, τα Windows 10 22H2 θα ενημερωθούν στην έκδοση 19045.3393.

Μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της ενημέρωσης KB5029331 μπορεί να γίνει και από το Microsoft Update Catalog.

Windows 10 KB5029331

Ενώ οι πρόσφατες ενημερώσεις των Windows 10 λειτουργούν κυρίως ως διορθώσεις σφαλμάτων, αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει αρκετές νέες δυνατότητες.

Μερικές από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες της ενημέρωσης KB5029331 είναι:

  • New! H ενημέρωση προσθέτει την εφαρμογή Windows Backup στη συσκευή σας.
  • New! Η ενημέρωση επεκτείνει την κυκλοφορία του notification badging για λογαριασμούς Microsoft στο μενού Έναρξη. Ένας λογαριασμός Microsoft συνδέει τα Windows με τις εφαρμογές Microsoft. Ο λογαριασμός δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας και σας βοηθά να διαχειριστείτε τις συνδρομές σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιπλέον βήματα ασφαλείας για να μην αποκλειστείτε από τον λογαριασμό σας. Αυτή η λειτουργία ουσιαστικά παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές ειδοποιήσεις που σχετίζονται με τον λογαριασμό.
  • New! H ενημέρωση βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο τα Windows εντοπίζουν την τοποθεσία σας (έτσι οι χρήστες θα λαμβάνουν καλύτερες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, τις ειδήσεις και την κυκλοφορία).
  • Η ενημέρωση KB5029331 υποστηρίζει αλλαγές στη θερινή ώρα (DST) στο Ισραήλ.
  • Η νέα ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει την εμφάνιση του πλαισίου αναζήτησης.
  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει τις ρυθμίσεις. Δεν συγχρονίζονται ακόμα κι αν ενεργοποιήσετε το toggle στη σελίδα Windows backup στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Δείτε επίσης: Εγκαταστήστε τα Windows 11 χωρίς το ενοχλητικό bloatware

Windows 10 KB5029331: Το νέο Backup app

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες προσθήκες σε αυτήν την έκδοση, είναι η κυκλοφορία μιας νέας εφαρμογής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows 10, του Backup app, που θα εγκατασταθεί αυτόματα με την ενημέρωση.

Η εφαρμογή Windows Backup ουσιαστικά συνδυάζει τις δυνατότητες της ενσωματωμένης σελίδας ρυθμίσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows 11 με τις διάσπαρτες ρυθμίσεις στα Windows 10.

Ωστόσο, η νέα έκδοση δεν δημιουργεί μια νέα ειδική ενότητα για αυτές τις δυνατότητες στις ρυθμίσεις των Windows 10. Αντ’ αυτού, η Microsoft κυκλοφορεί μια αυτόνομη εφαρμογή που ονομάζεται Windows Backup.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Windows Backup για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, των καταλόγων και των φακέλων τους στο OneDrive. Επιπλέον, είναι δυνατή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αποθηκευμένων WiFi credentials και άλλων αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης, ρυθμίσεων και εγκατεστημένων εφαρμογών και προτιμήσεων στον λογαριασμό Microsoft.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε format μια μονάδα USB σε FAT32 στα Windows

Όλες αυτές οι λειτουργίες υπάρχουν ήδη στα Windows 10, αλλά είναι διάσπαρτες στις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές των Windows 10. Τώρα, θα υπάρχουν όλα σε μια εφαρμογή, διευκολύνοντας τη ζωή των χρηστών!

Περισσότερες πληροφορίες για τις βελτιώσεις που φέρνει η Microsoft με τη νέα έκδοση KB5029331 για τα Windows 10, μπορείτε να βρείτε στο KB5029331 support bulletin.

Η Microsoft κυκλοφορεί τακτικά ενημερώσεις για να διορθώσει διάφορα σφάλματα και ζητήματα που προκύπτουν, ενώ ταυτόχρονα φέρνει νέες δυνατότητες που κάνουν την εμπειρία της χρήσης των Windows ακόμα καλύτερη.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com