Ερευνητές και “κυνηγοί τεράτων” πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μια μεγάλη έρευνα στη λίμνη του Loch Ness (Λοχ Νες), στη Σκωτία, για την αναζήτηση του θρυλικού τέρατος. Μάλιστα, λέγεται ότι εντόπισαν κάποιους μυστηριώδεις ήχους στην περιοχή.

Υπό κακές καιρικές συνθήκες, οι εθελοντές και οι ερευνητές παρατάχθηκαν στις όχθες της σκωτσέζικης λίμνης λίγο έξω από το Ινβερνές. Η ομάδα, η οποία αποτελούνταν από 200 περίπου άτομα, χρησιμοποίησε ειδικά drones, βάρκες με κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας και ένα υποβρύχιο υδρόφωνο, με την ελπίδα να ξετυλίξει ένα μυστήριο που γοητεύει τον κόσμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Μάλιστα, λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της δοκιμής ενός υδρόφωνου, εντοπίστηκαν κάποιοι μυστηριώδεις ήχοι που θα μπορούσαν να συνδέονται με το θρυλικό τέρας του Loch Ness.

Όταν δοκιμάζαμε τον εξοπλισμό ακούσαμε τέσσερις χαρακτηριστικούς θορύβους“, είπε ο Alan McKenna στη Sun. “Δεν ξέραμε από πού προέρχονταν. Δεν ξέραμε την προέλευση, κάτι που είναι πολύ συναρπαστικό“.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα εγκεφάλου 319 εκατομμυρίων ετών

Ο κ. McKenna, από το Εδιμβούργο, ήταν μεταξύ των 200 ατόμων που συμμετείχαν στην αναζήτηση του τέρατος, γνωστό και ως Nessie. Περίπου 300 άτομα παρακολούθησαν τις προσπάθειες μέσω ζωντανής μετάδοσης, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Είχαμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο“, είπε. “Είχαμε ανθρώπους από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και είχαμε ένα ζευγάρι Φινλανδών. Είχαμε ειδησεογραφικές ομάδες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική και ήταν πολύ καλά. Έχουμε ενωθεί όλοι μαζί. Ήταν φανταστικό“.

Ο Paul Nixon, γενικός διευθυντής του Loch Ness Centre, δήλωσε: “Πιστεύω ότι κάτι μεγάλο κρύβεται στα βάθη του Λοχ Νες. “Δεν ξέρω τι είναι, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάτι εκεί κάτω“.

Ο κ. Nixon είπε ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι υπάρχει στα βάθη της λίμνης και τι είναι στην πραγματικότητα το τέρας του Λοχ Νες. Ωστόσο, είπε ότι έχει δει σαρώσεις σόναρ “στο μέγεθος φορτηγών να κινούνται κάτω από το νερό“.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα thermal scanners θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα για τον εντοπισμό τυχόν ανωμαλιών στα βάθη της λίμνης.

Επιπλέον, το υδρόφωνο θα επιτρέψει στους ερευνητές να ακούσουν ασυνήθιστα υποβρύχια σήματα.

Δείτε επίσης: Βρέθηκε απολίθωμα καρδιάς 380 εκατομμυρίων ετών

Η λίμνη του Loch Ness έχει έκταση 36 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 240 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού του Ηνωμένου Βασιλείου σε όγκο.

Οι αναφορές για ένα υδρόβιο τέρας που παραμονεύει στην περιοχή υπάρχουν ήδη από την αρχαιότητα, με πέτρινα γλυπτά που έχουν βρεθεί στην περιοχή, να απεικονίζουν ένα μυστηριώδες θηρίο.

Η παλαιότερη γραπτή αναφορά του πλάσματος χρονολογείται από το 565 μ.Χ. σε μια βιογραφία του Ιρλανδού μοναχού, Saint Columba. Σύμφωνα με το κείμενο, το τέρας επιτέθηκε σε έναν κολυμβητή και ήταν έτοιμο να χτυπήσει ξανά όταν ο Columba το διέταξε να υποχωρήσει.

Πιο πρόσφατα, τον Μάιο του 1933, η τοπική εφημερίδα Inverness Courier ανέφερε ότι ένα ζευγάρι που περνούσε δίπλα από τη λίμνη είδε “μια τρομερή αναταραχή” στο νερό.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 1100 επίσημες καταγεγραμμένες θεάσεις του τέρατος του Λοχ Νες, σύμφωνα με το The Loch Ness Center.

Φυσικά, όλη αυτή η ιστορία, αληθινή ή μη, αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τη Σκωτία κάθε χρόνο, αφού πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Με τα χρόνια, επιστήμονες και εθελοντές, που έχουν γοητευτεί από αυτό το μυστήριο, προσπάθησαν να βρουν στοιχεία για ένα μεγάλο ψάρι, όπως ο οξύρρυγχος που ζει στα βάθη της λίμνης. Κάποιοι έχουν προτείνει ότι το τέρας θα μπορούσε να είναι ένα προϊστορικό θαλάσσιο ερπετό, κάτι σαν πλησιόσαυρος.

Δείτε επίσης: Βρέθηκε απολίθωμα δεινοσαύρου που σκοτώθηκε από τον “φονικό” αστεροειδή

Το 1972, το Γραφείο Ερευνών του Λοχ Νες έκανε μια πολύ μεγάλη έρευνα, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Το 1987, η Operation Deepscan ανέπτυξε εξοπλισμό σόναρ σε όλο το πλάτος της λίμνης και ισχυρίστηκε ότι βρήκε ένα “άγνωστο αντικείμενο ασυνήθιστου μεγέθους και αντοχής“.

Το 2018, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια έρευνα DNA στο Λοχ Νες για να ανακαλύψουν τους οργανισμούς που ζουν εκεί. Δεν βρέθηκαν σημάδια πλησιόσαυρου ή άλλου μεγάλου ζώου, αν και τα αποτελέσματα έδειξαν την παρουσία πολλών χελιών.

Το σίγουρο είναι ότι το μυστήριο της Nessie θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα!

Πηγή: www.news.com.au