Τα ευαίσθητα δεδομένα σχεδόν 7.600 ατόμων εκτέθηκαν μετά από μια επίθεση ransomware κατά του Ohio History Connection, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που διαχειρίζεται τα μουσεία και τους ιστορικούς χώρους της πολιτείας, καθώς και τα αρχεία της πολιτείας, τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το The Record, έναν ιστότοπο ειδήσεων από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future.

Δείτε επίσης: PurFoods / Mom’s Meals: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,2 εκατομμύρια άτομα

Δείτε επίσης: QakBot, SocGholish και Raspberry Robin: Οι πιο δημοφιλείς malware loaders του 2023

Τον περασμένο Ιούλιο, οι εσωτερικοί διακομιστές δεδομένων του Ohio History Connection παραβιάστηκαν μέσω μιας επίθεσης ransomware, με τους δράστες να απαιτούν εκατομμύρια δολάρια λύτρων σε αντάλλαγμα για τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Μετά την απόρριψη της προσφοράς πληρωμής από το OHC, η ανώνυμη εγκληματική ομάδα ransomware προχώρησε στη δημοσίευση των κλεμμένων δεδομένων που ανήκουν σε ανθρώπους

που εργάζονται στον οργανισμό από το 2009 έως το 2023, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων και αριθμών Κοινωνικής Ασφάλισης.

Άλλα αρχεία που παραβιάστηκαν κατά την επίθεση περιλαμβάνουν έγγραφα που αφορούν τους προμηθευτές και τις επιταγές των δωρητών από το 2020, σύμφωνα με την οργάνωση OHC, η οποία ήδη έχει εκμεταλλευτεί υπηρεσίες βασισμένες στον cloud για την αποθήκευση των περισσότερων δεδομένων και συστημάτων της μετά το συμβάν.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Rhysida ransomware αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στο PGCPS

Μια τέτοια παρείσβαση ακολουθεί μια επίθεση ransomware ALPHV κατά του μεγαλύτερου προμηθευτή πετρελαίου του κράτους τον Φεβρουάριο.

Πηγή πληροφοριών: scmagazine.com