Το επόμενο μεγάλο patch του Baldur’s Gate 3 θα κυκλοφορήσει σύντομα, και όπως όλα δείχνουν, θα είναι πολύ δυνατό, με πολλές βελτιώσεις στην απόδοση και άλλες διορθώσεις. Ακόμα καλύτερα, το Patch 2 προφανώς θα ασχοληθεί με τη Minthara, η οποία έχει παραλύσει από αυτό που ο διευθυντής Swen Vincke περιγράφει ως ένα “πολύ, πολύ ηλίθιο bug”.

Δείτε επίσης: Baldur’s Gate 3: Σφάλματα στην Πράξη 3 και ελλιπές περιεχόμενο

Μιλώντας με το IGN πριν από την κυκλοφορία του Patch 2, ο Vincke μίλησε για το πώς το εύρος του Baldur’s Gate 3 μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που μερικές φορές μπορεί να κλειδώσουν περιεχόμενο κατά λάθος. Τέτοια είναι η περίπτωση με τη δολοφόνο drow του Baldur’s Gate 3.

Ο Vincke δήλωσε ότι οι ατάκες της Minthara “λειτουργούσαν” σε προηγούμενες εκδόσεις, αλλά “κάτι άλλο τις έκανε να μην λειτουργούν πλέον”. Αυτή είναι η πρόκληση του να φτιάχνεις ένα περίπλοκο, αλληλένδετο RPG γεμάτο με χιλιάδες μικροσκοπικές αλληλεπιδράσεις.

Μιλώντας για το συνολικό όραμα της ομάδας για τη Minthara, ο Vincke λέει ότι πέρασε από “μερικές εκδοχές”. Μια βασική διάκριση είναι ότι δεν είναι χαρακτήρας προέλευσης, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να την παίξετε από την αρχή. Στην ουσία, είναι αυτό που ο Vincke περιγράφει ως “sidekick”.

Η Minthara είναι εκεί για να υπηρετεί έναν άλλο χαρακτήρα έναν από τους ανταγωνιστές. Υποτίθεται ότι θα έφερνε ένα διαφορετικό φως σε αυτόν τον ανταγωνιστή, αλλά μερικές από τις ατάκες της δεν λειτουργούν και δεν είχε ποτέ μια αποστολή για την καταγωγή της, όπως μερικοί από τους άλλους χαρακτήρες της τρίτης πράξης. Υπήρχε επίσης μια παραλλαγή της Minthara που αφαιρέθηκε επειδή έγινε πολύ περίπλοκη και δεν υπήρχε πλέον αρκετός χώρος στο παιχνίδι για να ειπωθεί η ιστορία της. Ο επικεφαλής της ομάδας εξηγεί ότι κάθε σύντροφος στο παιχνίδι έχει περάσει από πολλαπλές εκδοχές και ότι η Minthara χρησιμεύει στη φαντασίωση της εξουσίας που πηγαίνει για το κακό.

Πρόταση: Baldur’s Gate 3: Ένα σπουδαίο RPG και μια νίκη της καθηλωτικής προσομοίωσης

BALDUR’S GATE 3: Ένας fan έκανε photoshop την Minthara να κρατάει μια πινακίδα με την φράση Justice for Minthara

Παρόλα αυτά, η Larian Studios αφήνει την πόρτα ανοιχτή για περισσότερη ανάπτυξη στο μέλλον.

Ο Vincke, συζητά τα σχέδιά τους να διορθώσουν το πρόβλημα που μπλοκάρει το περιεχόμενο της Minthara και να δουν πώς θα γίνει δεκτή από τους fans. Στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν μπορούν να κάνουν κάτι επιπλέον μαζί της. Η ανταπόκριση στο παιχνίδι ήταν πρωτοφανής και συγκλονιστική, πολύ περισσότερο από ό,τι περίμεναν. Τα λαμβάνουν όλα και τα φιλτράρουν για να δουν προς τα πού θα πάνε. Ο Vincke λέει ότι έφτιαξαν το παιχνίδι για να το απολαύσουν οι παίκτες, και αν υπάρχουν πράγματα που δεν τους αρέσουν πραγματικά, μάλλον θα κάνουν κάτι γι’ αυτό κάποια στιγμή. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι μια περιορισμένη ομάδα με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων που έχουν εργαστεί πολύ σκληρά για να φτιάξουν το παιχνίδι.

Εκτός από την αποκατάσταση της πρόσβασης στο περιεχόμενο της Minthara, ο Vincke λέει ότι οι fans μπορούν να περιμένουν έναν νέο επίλογο για τον αγαπημένο Karlach (υπονοεί κρυφά ότι αν δείτε ένα πούρο θα ξέρετε ότι βρήκατε το νέο περιεχόμενο) και ότι αυτό θα κάνει “πολλούς ανθρώπους χαρούμενους”. Θα περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στο co-op, καθώς και “πολλά άλλα πράγματα για τα οποία ο κόσμος ρωτούσε”.

Το Baldur’s Gate 3 Patch 2 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμές QA και αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Baldur’s Gate 3: Πώς να σώσετε τον Zevlor από το Moonrise Towers

πηγή πληροφοριών:ign.com