Η Huawei προκάλεσε αίσθηση όταν κυκλοφόρησε το Mate 60 Pro με τσιπ Kirin. Το Kirin 9000s στο εσωτερικό του smartphone λέγεται ότι κατασκευάστηκε από την SMIC με έδρα την Κίνα χρησιμοποιώντας τη δεύτερης γενιάς διαδικασία κατασκευής και στοίβαξης κλάσης 7nm. Οι φήμες λένε ότι το τσιπ μπορεί να τροφοδοτεί όχι μόνο το Mate 60 Pro αλλά και το Mate 60.

Δείτε επίσης:Το Huawei Mate 60 Pro κυκλοφορεί – Ποια τα χαρακτηριστικά του;

Ένας χρήστης του X μοιράστηκε ζωντανές εικόνες από τη σελίδα πληροφοριών της συσκευής του Mate 60. Η σελίδα αποκαλύπτει τις προδιαγραφές του smartphone, επιβεβαιώνοντας το τσιπ Kirin 9000s. Ενώ η Huawei έχει παραμείνει σιωπηλή σχετικά με τις λεπτομέρειες του chipset, οι εικόνες που μοιράστηκε ο χρήστης αποκαλύπτουν ότι έχει διαμόρφωση 8 πυρήνων με αρχιτεκτονική 4+4. Το εύρος συχνοτήτων των πυρήνων είναι 418Mhz – 2150MHz, με την GPU Maleoon 910 να είναι clocked από 308Mhz έως 750Mhz.

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το chipset είναι ανεπίσημες, με τις αναφορές να υποδηλώνουν ότι διαθέτει CPU και GPU με μικροαρχιτεκτονικές που αναπτύχθηκαν εσωτερικά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Mate 60 Pro είναι η κορυφαία ναυαρχίδα της μάρκας, προσφέροντας δορυφορικές κλήσεις και άλλες λειτουργίες, τα αποτελέσματα συγκριτικής αξιολόγησης του chip μπορεί να μην είναι πολύ πειστικά.

Πρόταση: Η Huawei θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε τσιπ 5G εξαιτίας της SMIC;

Η Kirin 9000s σημείωσε συνολικά 699,783 πόντους στο AnTuTu, κάτι που δεν είναι πολύ εντυπωσιακό σε σύγκριση με τις ναυαρχίδες της Qualcomm που συχνά σημειώνουν πολύ πάνω από 1 εκατομμύριο πόντους. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να εκλάβετε αυτή τη βαθμολογία με μια δόση προφύλαξης, λαμβάνοντας υπόψη τη μυστικότητα που περιβάλλει το chipset.

Αλλού, το Huawei Mate 60 φέρνει ένα επίπεδο πάνελ OLED με ανάλυση Full HD+ 2688 x 1216 pixels, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, χρώματα 10-bit και 1440Hz PWM dimming. Διαθέτει μια κύρια κάμερα 50MP με υποστήριξη OIS και συνδυάζεται με έναν υπερ-ευρυγώνιο φακό 12MP και έναν τηλεφακό περισκοπίου 12MP. Το τηλέφωνο διαθέτει μπαταρία 4.750mAh που υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 66W.

Διαβάστε επίσης: Huawei και Ericsson υπογράφουν μακροπρόθεσμη συμφωνία cross-licensing 5G

πηγή πληροφοριών:gizmochina.com