Η Microsoft σχεδιάζει να αντικαταστήσει την κλασική εφαρμογή Outlook με το νέο Outlook, αλλά η μετάβαση αυτή θα πάρει τουλάχιστον μερικά χρόνια.

Δείτε επίσης: Το Google Calendar επιτέλους «συνεργάζεται» καλά με το Οutlook

Η Microsoft πρόσφατα ανέβασε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, Microsoft 365, αποκαλύπτοντας πολλές πληροφορίες για το τι θα ακολουθήσει για τη νέα εφαρμογή Οutlook στα Windows. Προς το τέλος του βίντεο, η Microsoft επίσης επιβεβαίωσε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μερικά χρόνια για να αντικαταστήσει την κλασική εφαρμογή Outlook ή την εφαρμογή βασισμένη σε Win32 με το νέο Outlook.

Πριν από την κατάργηση του κλασικού Οutlook, η Microsoft ελπίζει να προσφέρει 10 φορές περισσότερη παραγωγικότητα στους χρήστες του Outlook προσθέτοντας χαρακτηριστικά AI στη νέα εφαρμογή Outlook, αν και η εταιρεία παραμένει σιωπηλή σχετικά με το πότε θα συμβεί αυτό. Το νέο Outlook δεν είναι το μόνο πρόγραμμα της Microsoft 365 που θα αποκτήσει δυνατότητες AI. Ωστόσο, η Microsoft θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση στις 3 Οκτωβρίου για να αποκαλύψει νέα χαρακτηριστικά AI για το OneDrive.

Πέρα από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, η Microsoft θα αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την τρέχουσα εμπειρία του Outlook στην πλατφόρμα των Windows. Αναγνωρίζοντας ότι η ύπαρξη πολλαπλών Outlook clients, όπως η εφαρμογή Mail και Calendar που βασίζεται στο UWP, η κλασική εφαρμογή Οutlook για το desktop, είναι ένα από τα προβλήματα για τους χρήστες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το νέο Οutlook θα φέρει τα καλύτερα από αυτά που ήδη υπάρχουν για τους υπάρχοντες πελάτες Outlook και αυτό που η Microsoft αποκαλεί “διαταρακτικές αλλαγές”, οι οποίες θα είναι αρκετά σημαντικές για να προσελκύσουν

την προσοχή των χρηστών. Και η Microsoft θα τα συνδυάσει όλα σε μία μόνο εφαρμογή, το νέο Οutlook.

Αναφερόμενοι σε μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρόσφατα πρόσθεσε στο νέο Outlook, η Microsoft μας έδειξε στο βίντεο μερικά από τα πιο συχνά ζητούμενα χαρακτηριστικά που η εταιρεία σκοπεύει να εισαγάγει στο μέλλον. Υποστήριξη για λογαριασμούς τρίτων, Search Folders, η δυνατότητα να ανοίγετε αρχεία σε native apps, υποστήριξη για αρχεία PST, OFT, MSG και ICS και πολλά άλλα είναι υπό ανάπτυξη και μπορεί να εισαχθούν στο νέο Outlook σύντομα. Επιπλέον, η εταιρεία έχει σχέδια να κυκλοφορήσει υποστήριξη inking στο νέο Οutlook αυτόν τον μήνα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι εκτός από τους λογαριασμούς Οutlook/Hotmail, είναι ήδη δυνατόν να προσθέσετε λογαριασμούς Gmail στη νέα εφαρμογή Outlook. Η δυνατότητα προσθήκης λογαριασμών από άλλες υπηρεσίες, όπως το Yahoo, στο νέο Οutlook είναι αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη.

Η Microsoft δεν έχει καμία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα αντικαταστήσει τον κλασικό Outlook με το νέο Οutlook. Βασισμένο στον χάρτη πορείας που η εταιρεία μοιράστηκε στο βίντεο, φαίνεται ότι η απομάκρυνση του desktop Οutlook δεν θα συμβεί πριν το 2025. Μπορεί ακόμα να χρειαστεί περισσότερο χρόνο, ανάλογα με την πρόοδο που σημειώνεται στην πλήρη ικανότητα του νέου Outlook να αντικαταστήσει τον κλασικό.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com