Την Τρίτη, το Πανεπιστήμιο του Michigan (UMICH) ανακοίνωσε ότι το προσωπικό και οι φοιτητές πρέπει να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης (password reset) του πανεπιστημιακού λογαριασμού τους λόγω μιας πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης.

Τα μέλη της κοινότητας ενημερώθηκαν μέσω emails που έστειλαν οι CISO και CIO του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με το BleepingComputer, τα emails αναφέρουν ότι η αλλαγή του κωδικού πρέπει να γίνει έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Η αλλαγή είναι υποχρεωτική και η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία σύνδεσης στους λογαριασμούς.

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking Dunghill Leak παίρνει την ευθύνη για την παραβίαση δεδομένων στην Sabre

Το Πανεπιστήμιο του Michigan απαιτεί από όλα τα μέλη της κοινότητας να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης UMICH μέχρι το τέλος της Τρίτης, 12 Σεπτεμβρίου“, ανέφεραν ο CISO Sol Bermann και ο CIO Ravi Pendse στα emails που έστειλαν προς το προσωπικό του πανεπιστημίου και τους φοιτητές.

Όλοι στα Ann Arbor, Flint, Dearborn και Michigan Medicine campuses πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους έως την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου“, προειδοποιεί επίσης το Κέντρο Εξυπηρέτησης ITS (ITS) του πανεπιστημίου.

Εάν δεν κάνουν αλλαγή, οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το U-M Weblogin και σε διαχειριζόμενες συσκευές U-M.

Οι απόφοιτοι, οι συνταξιούχοι και άλλες ομάδες μπορούν να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους τώρα. Πρόσθετες πληροφορίες για αυτές τις ομάδες θα έρθουν σύντομα“, λέει η ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Πριν αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης, τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου του Michigan καλούνται να δουν τις οδηγίες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς password, σύμφωνα με τις “απαιτήσεις πολυπλοκότητας κωδικού πρόσβασης” του πανεπιστημίου.

Δείτε επίσης: Κακόβουλα Google ads εξαπατούν τους χρήστες Mac να εγκαταστήσουν το Atomic Stealer malware

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το self-service password tool μπορούν να βρουν περαιτέρω πόρους και πληροφορίες επικοινωνίας, πηγαίνοντας στη σελίδα “Change Your UMICH Password”.

Πανεπιστήμιο του Michigan: Password reset λόγω κυβερνοεπίθεσης

Στις 28 Αυγούστου, το Πανεπιστήμιο του Michigan αποκάλυψε ότι έθεσε εκτός σύνδεσης

όλα τα συστήματα και τις υπηρεσίες του το απόγευμα της Κυριακής, μετά από ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Πήραμε αυτή την απόφαση για να παρέχουμε στις IT ομάδες μας τον απαιτούμενο χώρο για την αντιμετώπιση του ζητήματος με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο”, ανέφερε το πανεπιστήμιο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν διάφορες σημαντικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, όπως η σύνδεση στο διαδίκτυο, τα συστήματα M-Pathways, eResearch, DART και όλα τα συστήματα για την εγγραφή φοιτητών.

Δείτε επίσης: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν την phishing αυτοκρατορία W3LL

Δύο ημέρες αργότερα, ο CIO Ravi Pendse και ο Πρόεδρος Santa J. Ono δήλωσαν ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο και το WiFi αποκαταστάθηκαν σε όλες τα campuses του UMICH.

Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες που μπορούμε να μοιραστούμε σχετικά με την έρευνα. Δεν θέλουμε να μοιραστούμε τίποτα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αυτό το σημαντικό έργο“, δήλωσε στο BleepingComputer ο Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων του UMICH.

Η κυβερνοεπίθεση στο Πανεπιστήμιο του Michigan δεν είναι μια απομονωμένη περίπτωση. Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αυξημένες απειλές ασφαλείας, καθώς οι επιτιθέμενοι εκτιμούν την τεράστια ποσότητα ευαίσθητων δεδομένων που αυτά τα ιδρύματα συχνά διαθέτουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Πανεπιστήμιο του Michigan έλαβε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης, θέτοντας εκτός λειτουργίας όλα τα συστήματα και τις υπηρεσίες του και ενημερώνοντας την κοινότητα για την αναγκαιότητα αλλαγής των κωδικών πρόσβασης. Παρά τις προκλήσεις, τα μέτρα αυτά δείχνουν την αφοσίωση του πανεπιστημίου στην προστασία των πληροφοριών των μελών της κοινότητας του και την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τις κυβερνοαπειλές.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com