Πολλοί χρήστες του Spotify παρατήρησαν κάτι περίεργο τις τελευταίες μέρες: οι στίχοι τραγουδιών που συνήθως εμφανίζονται κάτω από το τραγούδι που παίζει, ξαφνικά ήταν κλειδωμένοι πίσω από ένα paywall. Αντ’ αυτού, έβλεπαν μόνο μια ειδοποίηση που έλεγε: “Απολαύστε τους στίχους στο Spotify Premium”, με ένα σύνδεσμο για εγγραφή. Πολλοί ακροατές του Spotify φυσικά δεν χάρηκαν με την νέα αυτή συνθήκη.

Δείτε επίσης: Χρήστες του Spotify αναφέρουν ότι η υπηρεσία music streaming είναι εκτός λειτουργίας

Δείτε επίσης: Apple Music προσθέτει εξατομικευμένες συστάσεις & το Spotify επεκτείνει το AI DJ

Το Spotify μας ενημερώνει ότι η λειτουργία είναι απλώς μια δοκιμή. “Στη Spotify, πραγματοποιούμε τακτικά αρκετές δοκιμές, κάποιες από αυτές τις δοκιμές οδηγούν στη βελτίωση της ευρύτερης εμπειρίας των χρηστών μας και άλλες λειτουργούν απλά ως σημαντικό μάθημα”, δηλώνει ο CJ Stanley, συν-επικεφαλής επικοινωνίας της Spotify. “Δεν έχουμε άλλα νέα να μοιραστούμε προς το παρόν.” Ο Stanley αργότερα πρόσθεσε ότι “σύμφωνα με τις συνηθισμένες πρακτικές μας, αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε αυτό με έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών σε δύο αγορές,” χωρίς όμως να αναφέρει ποιές αγορές, πόσους χρήστες ή πόσο θα διαρκέσει η δοκιμή.

Δείτε επίσης: Spotify: Αποκλείει white noise podcasts από πρόγραμμα διαφημίσεων

Παρότι είναι πιθανόν η Spotify να επαναφέρει τους στίχους δωρεάν για τους χρήστες, είναι σίγουρα αλήθεια ότι η εταιρεία αναζητά οτιδήποτε μπορεί να κάνει για να πείσει τους χρήστες να πληρώσουν. Μετά από τη δαπάνη δισεκατομμυρίων για podcasts και ηχογραφημένα βιβλία χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό την ιδέα ότι το αποκλειστικό περιεχόμενο είναι ο δρόμος για τον πλούτο. Αντ’ αυτού, φαίνεται ότι η εταιρεία εξετάζει τον εκσυγχρονισμό άλλων χαρακτηριστικών για τα οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να πληρώσουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η τιμή της Premium συνδρομής, όπως και πολλών άλλων υπηρεσιών streaming, συνεχίζει να αυξάνεται.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com