Η Microsoft παρουσιάζει μια νέα έκδοση της εφαρμογής Paint για τα Windows 11 Insider, η οποία επιτρέπει την αφαίρεση του background (φόντου) από οποιαδήποτε εικόνα, γρήγορα και εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η νέα έκδοση είναι πλέον διαθέσιμη στο Windows 11 Insiders μέσω των Dev και Canary channels.

Μετά την εγκατάσταση, οι χρήστες θα παρατηρήσουν ένα νέο κουμπί με την ονομασία “Remove Background” στην ενότητα “Image” της γραμμής εργαλείων. Πατώντας αυτό το κουμπί, οι χρήστες θα μπορούν να απομονώνουν το βασικό αντικείμενο / πρόσωπο της εικόνας και να αφαιρούν αυτόματα το φόντο με ένα απλό κλικ.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Paint λαμβάνει υποστήριξη Dark Mode για Windows 11

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να καθοριστεί μια συγκεκριμένη περιοχή στην εικόνα, από την οποία θέλετε να αφαιρέσετε το background.

Σύμφωνα με το BleepingComputer, η νέα δυνατότητα λειτουργεί πολύ καλά, απομονώνοντας το βασικό στοιχείο της εικόνας και αφαιρώντας το background, ανεξάρτητα από το πόσα στοιχεία ή πόσες χρωματικές διαβαθμίσεις υπάρχουν στη φωτογραφία.

Φυσικά, αυτή η λειτουργία του Microsoft Paint δεν αποτελεί κάποια καινοτομία. Υπάρχουν πολλά προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Αλλά εξακολουθεί να είναι χρήσιμη για όσους επιθυμούν να απαλλαγούν γρήγορα από ένα φόντο, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν πιο προηγμένες εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Οι ενημερώσεις BIOS της MSI διορθώνουν το σφάλμα BSOD του μη υποστηριζόμενου επεξεργαστή των Windows

Πριν την κυκλοφορία της νέας έκδοσης που υποστηρίζει τη δυνατότητα, η Microsoft κυκλοφόρησε κατά λάθος μια έκδοση του Paint που περιείχε ένα confidentiality banner της εταιρείας, το οποίο καταργήθηκε με τη νέα ενημέρωση.

Λάβετε υπόψη ότι μια παλαιότερη έκδοση αυτής της ενημέρωσης (έκδοση 11.2306.28.0) κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα και περιλαμβάνει ένα σφάλμα όπου εμφανίζεται ένα confidentiality banner. Η νεότερη ενημέρωση (έκδοση 11.2306.30.0) θα διορθώσει το πρόβλημα“, εξηγεί η εταιρεία στην ανακοίνωση της για τη νέα δυνατότητα του Microsoft Paint.

Η νέα δυνατότητα αφαίρεσης του background θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση Paint 11.2306.30.0 και μεταγενέστερες εκδόσεις.

Δείτε επίσης: Windows 11: Δε θα επιβάλλουν τον Edge στους χρήστες της Ευρώπης

Η αφαίρεση του background είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στην επεξεργασία εικόνων, ειδικά όταν επιθυμούμε να επικεντρωθούμε σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή πρόσωπο. Αυτό έχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς, από τον σχεδιασμό γραφικών έως τη φωτογραφία προϊόντων. Με τη νέα δυνατότητα του Microsoft Paint, οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν το φόντο με ένα μόνο κλικ, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com