Το StandBy mode είναι μια νέα λειτουργία στο iOS 17 που ενεργοποιείται όταν αφήνετε το iPhone σας στην άκρη για να φορτίσει. Εάν εκτελείτε το iOS 17 beta, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε το StandBy mode.

Πώς λειτουργεί το StandBy mode;

Το StandBy mode παρουσιάστηκε με την ενημέρωση iOS 17, η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε δημόσια έκδοση beta και αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για να ενεργοποιήσετε το StandBy mode. Πρέπει απλά να συνδέσετε το iPhone στο ρεύμα για να φορτίσει και να το έχετε ακουμπισμένο σε μια βάση. Μπορεί να χρειαστεί να επενδύσετε σε μια ειδική βάση ή να φτιάξετε οι ίδιοι μια για να στηρίξετε το iPhone σας.

Το StandBy mode λειτουργεί σε όλα τα μοντέλα iPhone που είναι συμβατά με την έκδοση iOS 17.

Δείτε επίσης: Πώς να επεξεργαστείτε μαζικά φωτογραφίες στο iPhone

Προσαρμόστε τα Widgets και τις ρυθμίσεις του StandBy

Με το StandBy mode ενεργό στην οθόνη του iPhone σας, μπορείτε να κάνετε σάρωση προς τα αριστερά και προς τα δεξιά για εναλλαγή μεταξύ τριών λειτουργιών. Οι βασικές λειτουργίες είναι (από αριστερά προς τα δεξιά): widget mode, Photos mode και Clock mode.

Η λειτουργία widget χωρίζει την οθόνη σε δύο widgets. Μπορείτε να κάνετε σάρωση προς τα πάνω και προς τα κάτω σε κάθε πλευρά της οθόνης για να αλλάξετε widgets. Πατήστε παρατεταμένα ένα widget για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε widgets από το carousel.

Υπάρχουν widgets για πολλές εφαρμογές του iPhone, όπως Weather, Notes και Reminders. Οι προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών μπορούν επίσης να εμφανίζουν widgets εδώ. Κατά την επεξεργασία widgets χρησιμοποιήστε το κουμπί + για να προσθέσετε νέα ή πατήστε το κουμπί

δίπλα σε ένα widget για να το αφαιρέσετε.

Το Photos mode θα εμφανίζει εικόνες μόνο όταν η συσκευή σας είναι ξεκλείδωτη. Μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα την οθόνη και, στη συνέχεια, να πατήσετε το εικονίδιο + για να επιλέξετε άλμπουμ.

Τέλος, με το Clock mode μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω και προς τα κάτω για να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά στυλ ρολογιού.

Το StandBy mode εμφανίζει, επίσης, πληροφορίες από ειδοποιήσεις και πληροφορίες “Now Playing” από εφαρμογές όπως η Μουσική.

Δείτε επίσης: Μπορείτε να κάνετε διαχωρισμό οθόνης (split screen) στο iPhone;

Πώς να απενεργοποιήσετε το StandBy στο iPhone;

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε αυτή τη νέα δυνατότητα της Apple στο iPhone σας, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > StandBy και απενεργοποιήστε το “StandBy” από τη λίστα επιλογών.

Δείτε επίσης: Πώς να φτιάχνετε GIF σε iPhone;

Για να αξιοποιήσετε πλήρως το StandBy mode στο iPhone σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διάφορες ρυθμίσεις και λειτουργίες του. Οι δυνατότητες της τεχνολογίας StandBy είναι πολλές, από την προβολή ειδοποιήσεων και την αλλαγή widgets ως την προβολή φωτογραφιών και ρολογιού. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: η Apple συνεχίζει να δίνει έμφαση στην προσαρμοστικότητα και την ευελιξία στον σχεδιασμό των λειτουργιών της, προσφέροντας στους χρήστες επιλογές που ταιριάζουν στις ατομικές τους ανάγκες και προτιμήσεις.

Πηγή: www.howtogeek.com