Οι χρήστες του Reddit ανακάλυψαν ένα νέο σφάλμα στο Starfield, όπου το παιχνίδι δεν απεικονίζει ολόκληρα αστέρια όταν εκτελείται σε GPU AMD Radeon.

Δείτε επίσης: Starfield: Παγκόσμιοι χρόνοι κυκλοφορίας και PC specs

Η υπόθεση των χαμένων αστεριών στο Starfield σε AMD Radeon GPUs

Ένας χρήστης στο Reddit δημοσίευσε λοιπόν στο subreddit του Starfield ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στο παιχνίδι όταν τρέχει σε μια AMD Radeon GPU. Το πρόβλημα είναι πολύ απλό, το παιχνίδι απλά δεν απεικονίζει ένα αστέρι σε οποιοδήποτε ηλιακό σύστημα όταν βρίσκεστε στην πλευρά της ημέρας ενός φεγγαριού ή ακόμα και οποιουδήποτε πλανητικού αντικειμένου. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στις GPU AMD Radeon και οι χρήστες με τις GPU Radeon RX 7000 & RX 6000 αναφέρουν το ίδιο πράγμα.

Τα αστέρια που λείπουν από το Starfield όταν εκτελούνται σε GPU AMD Radeon

Το Starfield με το αστέρι στον ουρανό σε μια GPU NVIDIA GeForce

Το θέμα είναι ότι η πλευρά της ημέρας οποιουδήποτε πλανητικού σώματος ή φεγγαριού χρειάζεται μια πηγή φωτός που να το φωτίζει. Αυτή η πηγή είναι το αστέρι και σε οποιαδήποτε GPU μη AMD, θα δείτε το αστέρι/ήλιο στο πλαίσιο του ουρανού που θα φωτίζει την επιφάνεια. Αλλά με τις κάρτες AMD, το αστέρι/ήλιος απλά δεν υπάρχει, ενώ ο πλανήτης/σελήνη παραμένει φωτισμένος χωρίς καμία πηγή φωτός.

Πρόταση: Starfield: Θα είναι κλειδωμένο στα 30fps για μεγαλύτερη συνέπεια

Ενώ αυτό δεν είναι σφάλμα που καταστρέφει το Starfield, σίγουρα οδηγεί σε μια λιγότερο συναρπαστική εμπειρία. Είναι ένας από τους παράγοντες που κάνουν αυτό το παιχνίδι τόσο οπτικά καθηλωτικό και διασκεδαστικό να περιπλανιέσαι στο πλήθος των πλανητών.

Υπάρχει επίσης ένα ακόμη παράδειγμα όπου το Starfield απέδωσε ένα φωτισμένο ουρανό, αλλά δεν συμπεριέλαβε το αστέρι σε έναν τυπικό πλανήτη.

Ο χρήστης ανέφερε επίσης ότι μπόρεσε να επιλύσει το πρόβλημα απλά αντικαθιστώντας την GPU AMD Radeon RX 7900 XT με μια NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Bethesda και η AMD συνεργάστηκαν για να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία για τους κατόχους GPU Ryzen και Radeon. Το παιχνίδι τρέχει απίστευτα καλά στις Radeon GPUs σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά σφάλματα όπως αυτά είναι μια σημαντική υπερβολή. Για άλλη μια φορά, δεν θα χαλάσει το παιχνίδι, αφού το πρόβλημα αναφέρθηκε μόλις τώρα, παρά το γεγονός ότι πάνω από 300.000 χρήστες παίζουν το παιχνίδι στο Steam ( τρέχον αριθμός ταυτόχρονων χρηστών).

Είναι πιθανό η Bethesda να κυκλοφορήσει ένα patch για το παιχνίδι για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ή αν καθυστερήσει λίγο, τότε υπάρχει πάντα η κοινότητα των modding που εργάζεται σκληρά για να βγάλει μεγάλες ποσότητες βελτιστοποιήσεων και mods για συγκεκριμένες επιδόσεις από τότε που κυκλοφόρησε το παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Η θετική κριτική του Starfield αφήνει τους fans αισιόδοξους

πηγή πληροφοριών: wccftech.com