Το Bluesky, μία από τις πιο αξιοσημείωτες εναλλακτικές λύσεις για την πλατφόρμα που ήταν γνωστή ως Twitter, μόλις έφτασε το ένα εκατομμύριο χρήστες. Αυτό είναι ομολογουμένως μικροσκοπικό σε σύγκριση με τον αριθμό των χρηστών στα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, αλλά είναι μεγάλη υπόθεση για μια υπηρεσία που παραμένει απρόσιτη στους περισσότερους ανθρώπους μέχρι σήμερα. Το μέλος της ομάδας Bluesky Rose Wang, που ανακοίνωσε το ορόσημο στο X, δήλωσε στο TechCrunch ότι η εφαρμογή της υπηρεσίας έφτασε το ένα εκατομμύριο λήψεις τον Ιούλιο. Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση του Bluesky θα πρέπει να εξασφαλίσουν κωδικούς πρόσκλησης για να συνδεθούν και μόλις τώρα αρκετοί άνθρωποι μπόρεσαν να δημιουργήσουν λογαριασμούς για το κοινωνικό δίκτυο ώστε να είναι σε θέση να ανακοινώσουν ότι έφτασε το 1 εκατομμύριο χρήστες.

Δείτε επίσης: Το X (πρώην Twitter) επιτρέπει σε κάποιους χρήστες να κρύβουν τα likes τους

Το Bluesky εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο ως ένα αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο (προηγουμένως) που χρηματοδοτήθηκε από το Twitter και υποστηρίχθηκε από τον συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey. Αμέσως μετά την έναρξη της κλειστής beta, παρουσίασε τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν τους δικούς τους αλγορίθμους, ώστε να μπορούν να προσαρμόζουν το χρονολόγιό τους. Και στην προσπάθειά του να παραμείνει χωρίς διαφημίσεις, άρχισε να προσφέρει μια επί πληρωμή υπηρεσία domain ως έναν τρόπο για να επαληθεύουν οι χρήστες την ταυτότητά τους. Δεν είναι σαφές πότε η εφαρμογή θα ανοίξει για το κοινό και, κατόπιν ελέγχου, ορισμένοι κωδικοί εξακολουθούν να πωλούνται στο eBay για εκατοντάδες δολάρια.

Πρόταση: Το social media app Bluesky του Jack Dorsey κυκλοφόρησε σε beta

Η Meta, από την άλλη πλευρά, επέλεξε να διαθέσει το Threads σε όλους από την αρχή, παρόλο που εξακολουθούσε να στερείται ορισμένων κρίσιμων χαρακτηριστικών. Το Threads έφτασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες μόλις μια εβδομάδα αφότου έγινε διαθέσιμο τον Ιούλιο, αλλά η αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά άρχισε να αναπτύσσεται μόλις στις αρχές αυτού του μήνα.

Διαβάστε επίσης: Elon Musk X: Η διαγραφή του Twitter θα τον καταστρέψει;

πηγή πληροφοριών:engadget.com