Η Cadillac CT5 πωλείται από το 2019 και τέσσερα χρόνια είναι σχεδόν μια αιωνιότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Παρά τις αργές πωλήσεις του σεντάν στις ΗΠΑ, η αμερικανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσει το αυτοκίνητο, δίνοντάς του μια νέα εμπρόσθια όψη, ένα αναθεωρημένο εσωτερικό, καθώς και άλλες σταθερές αλλαγές για το μοντέλο του 2025. Δεν υπάρχουν ακόμα νέα για το πώς αυτές οι αλλαγές θα αφορούν το CT5-V Blackwing, αλλά η Cadillac λέει ότι θα έρθουν περισσότερα σε αυτό το μέτωπο.

Δείτε επίσης: Cadillac: Όλα τα νέα της οχήματα θα είναι ηλεκτρικά

Το μπροστινό μέρος του CT5 είναι η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή. Η μάσκα έχει μεγαλώσει, τα φανάρια είναι νέα και το μοντέλο Sport αποκτά επίσης τις δικές του μοναδικές αισθητικές τροποποιήσεις. Πρόκειται για μια σταθερή βελτίωση. Το πίσω μέρος έχει μείνει ως επί το πλείστον ανέγγιχτο, εκτός από κάποιες αλλαγές στον φωτισμό στο εσωτερικό των οπίσθιων φώτων. Άλλες αισθητικές αλλαγές περιλαμβάνουν δύο νέα χρώματα: Deep Space Metallic, ένα σκούρο μελαγχολικό μαύρο/μπλε με πολλές μεταλλικές αποχρώσεις, και Typhoon Metallic, το οποίο είναι λίγο πιο ενδιαφέρον. Βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο πράσινο και το μπλε και φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό από τη ματιά που έδωσε η Cadillac.

Το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι αυτό που βλέπετε περισσότερο ως ιδιοκτήτης, όμως. Από αυτή την άποψη, το CT5 έχει εγκαταλείψει τη μικρή οθόνη infotainment στην κεντρική κονσόλα για κάτι πιο παρόμοιο με αυτό που έχουν το Lyriq και το Escalade. Η νέα στάνταρ καμπυλωτή οθόνη 33 ιντσών είναι μια τεράστια οθόνη, που περικλείει τον πίνακα οργάνων και τις λειτουργίες infotainment σε μία. Κάτω από αυτή την οθόνη, ο πίνακας οργάνων παραμένει ως επί το πλείστον αμετάβλητος. Δεν υπάρχουν νέες επιλογές χρωμάτων στο εσωτερικό.

Άλλες τεχνολογικές αλλαγές ολοκληρώνουν το εσωτερικό πακέτο. Το Super Cruise εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο και η βελτιωμένη υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας εντάσσεται επίσης σε αυτό. Προηγουμένως, αν το Super Cruise ήταν ή γινόταν ανενεργό κατά την οδήγηση, θα χάνατε επίσης την πρόσβαση σε όλα τα άλλα σημαντικά βοηθήματα οδήγησης εκτός από το σύστημα ελέγχου ταχύτητας με ραντάρ. Τώρα υπάρχει ένα πιο ήπιο step down- το αυτοκίνητο θα εξακολουθεί να κινείται κεντρικά στη λωρίδα του, αρκεί ο οδηγός να κρατάει τα χέρια του στο τιμόνι.

Cadillac CT5

Πρόταση: Audi: Όλα τα εργοστάσια της θα παράγουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα

Η σουίτα εφαρμογών της Google είναι επίσης μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Παρά το γεγονός ότι η General Motors απομακρύνεται από το Android Auto, φαίνεται να ενσωματώνει με μεγάλη χαρά πολλά από τα χρήσιμα πράγματα της εταιρείας λογισμικού, όπως οι Χάρτες, το Play Store και το Google Assistant. Η Amazon Alexa είναι επίσης ενσωματωμένη τώρα, μαζί με ένα προαιρετικό hotspot 5G.

Κάτω από το καπό, τα συστήματα κίνησης του CT5 παραμένουν αμετάβλητα. Το βασικό μοντέλο λαμβάνει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 237 ίππους. Ο μεγαλύτερος V6 των 3,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση παραμένει επίσης επιλογή. Αποδίδει 335 ίππους, όπως και πριν. Και οι δύο μπορούν να εξοπλιστούν με τετρακίνηση, καθώς η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι στάνταρ.

Περισσότερες ενδιαφέρουσες αλλαγές θα έρθουν όταν το CT5-V Blackwing ανανεωθεί, κάτι που θα γίνει σύντομα. Δεν δόθηκε ακριβής ημερομηνία από την Cadillac, ωστόσο φαίνεται πιθανό ότι το αυτοκίνητο θα λάβει αυτό το facelift. Οι μηχανικές αλλαγές είναι επίσης πιθανές, αν και αυτό είναι καθαρή εικασία. Η παραγωγή του ανανεωμένου CT5 θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2024, με τα αυτοκίνητα να φτάνουν στους αντιπροσώπους λίγο αργότερα.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα πολυτελές EV G-Wagon

πηγή πληροφοριών:thedrive.com