Δύο μεγάλα νοσοκομεία που εξυπηρετούν χιλιάδες ανθρώπους στην Νέα Υόρκη παλεύουν να ανακάμψουν από κυβερνοεπιθέσεις της ομάδας LockBit ransomware που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: «ThemeBleed»: Το σφάλμα RCE των Windows 11 λαμβάνει PoC

Οι δύο μονάδες, το Νοσοκομείο Περιοχής Carthage και το Κέντρο Ιατρικής Claxton-Hepburn, εξυπηρετούν μια περιοχή με πάνω από 200.000 άτομα στην επαρχία Jefferson, Lewis και St. Lawrence.

Εδώ και δύο εβδομάδες, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ένα περιστατικό κυβερνοασφαλείας που τους ανάγκασε να αποκατευθύνουν τα ασθενοφόρα σε άλλα τοπικά νοσοκομεία και να ανακατανείμουν τα περισσότερα ραντεβού.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το FBI, το Τμήμα Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και η Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας και Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης εμπλέκονται στην προσπάθεια ανάκαμψης των νοσοκομείων. Τα τηλεφωνικά συστήματα αποκαταστάθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά ορισμένες άλλες υπηρεσίες εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμες.

Δείτε επίσης: Η επίθεση ransomware στην Hinds County επηρεάζει αγοραστές και πωλητές κατοικιών

Το Νοσοκομείο Περιοχής Carthage είναι ένα ιδρυματικό κέντρο με 25 κλίνες που εξυπηρετεί τόσο πολιτικό προσωπικό όσο και στρατιωτικό προσωπικό, ενώ το Κέντρο Ιατρικού Κέντρου Claxton-Hepburn είναι ένα κοινοτικό νοσοκομείο με 127 κλίνες και περιφερειακό κέντρο αναφοράς με διάφορες εξειδικευμένες μονάδες για παιδιά και ψυχική υγεία.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν απαντήσει στα αιτήματα για σχόλια σχετικά με την κατάσταση, αλλά δημοσίευσαν μια ανακοίνωση στις 6 Σεπτεμβρίου στις σελίδες τους στο Facebook, επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσουν να ακυρώνουν όλα τα ραντεβού, εκτός από αυτά που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του καρκίνου και την περίθαλψη πληγών.

Την Τετάρτη, το Κλάξτον-Χέπμπερν Ιατρικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ακυρώνει τα εξωτερικά ραντεβού.

Την Πέμπτη, η ομάδα LockBit ransomware πρόσθεσε τα νοσοκομεία στον ιστότοπο διαρροής της, απειλώντας να δημοσιεύσει δεδομένα που έχουν κλαπεί από τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Ιρανοί hackers στοχεύουν οργανισμούς με password spraying επιθέσεις

Παρά τους ασαφείς κανόνες της συμμορίας που απαγορεύουν την επίθεση σε νοσοκομεία, οι δράστες του LockBit έχουν επανειλημμένα επιτεθεί σε υγειονομικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Η συμμορία προκάλεσε οργή όταν επιτέθηκε στο Νοσοκομείο για Παιδιά του Τορόντο μερικές μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Τρεις εβδομάδες πριν από αυτήν την επίθεση, οι ίδιοι κατηγορήθηκαν για επίθεση στο Νοσοκομείο Centre of Versailles στη Γαλλία.

Οι επιθέσεις ransomware σε ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν γίνει σοβαρή ανησυχία για τους αξιωματούχους κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ.

Πηγή πληροφοριών: therecord.media