Η εφαρμογή Windows Photos λαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση! Η εφαρμογή Windows Photos αποκτά κάποια εξαιρετικά “tricks” από το Google Photos, όπως υποστήριξη motion (κίνησης), αναγνώριση περιεχομένου και κειμένου.

Η εφαρμογή Windows Photos λαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση με νέες λειτουργίες, που περιλαμβάνουν αναγνώριση περιεχομένου και κειμένου στις φωτογραφίες, καθώς επίσης υποστήριξη για “motion” φωτογραφίες (κινούμενες φωτογραφίες) που λαμβάνονται από συσκευές Google και Samsung. Αυτή η αναβάθμιση θα βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών και θα προσφέρει νέες δυνατότητες για τη διαχείριση και την επεξεργασία των φωτογραφιών τους.

Διαβάστε ακόμη: DeepMind & Google Cloud: Συνεργάζονται για το watermarking εικόνων από το AI

Πριν από τα Windows 11, η εφαρμογή Windows Photos δεν ήταν η ιδανική λύση για επεξεργασία ή διαχείριση φωτογραφιών. Συνήθως χρησιμοποιούνταν απλώς για την προβολή φωτογραφιών. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν λίγο, όταν η Microsoft άρχισε να επικεντρώνεται περισσότερο στις δυνατότητες αυτής της ενσωματωμένης εφαρμογής.

Με την πρόσφατη αναβάθμιση, οι χρήστες των Windows Insiders θα έχουν πρόσβαση σε μια πληθώρα νέων δυνατοτήτων, που αναβαθμίζουν τις εφαρμογές ανεβάζοντάς τες ένα ή δύο επίπεδα ανώτερα. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν ορισμένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία του Google Photos, κάτι που είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο.

Πρώτα απ’ όλα, το Windows Photos προσφέρει αναζήτηση περιεχομένου για φωτογραφίες που έχουν αντίγραφο ασφαλείας στο OneDrive. Με τις εικόνες που αποθηκεύονται στο cloud, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μέσω της εφαρμογής “Photos” για στοιχεία, όπως τοποθεσίες και άλλα. Για παράδειγμα, με τη χρήση της λέξης-κλειδιού “παραλία”, οι χρήστες θα βλέπουν όλες τις εικόνες που σχετίζονται με την παραλία. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε εφαρμογές, όπως το Google Photos, καθώς διευκολύνει την ανεύρεση συγκεκριμένων φωτογραφιών. Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη και για τοποθεσίες.

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην εφαρμογή “Photos” των Windows, είναι η υποστήριξη motion φωτογραφιών από συσκευές Samsung ή Google. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των Windows, το τμήμα βίντεο των κινούμενων φωτογραφιών θα είναι ορατό στην εφαρμογή Photos στα Windows. Η παρακάτω εικόνα δείχνει ένα νέο κουμπί κίνησης που μπορεί να απενεργοποιηθεί, υποθέτουμε.

Πέρα από την εφαρμογή Photos, το Snipping Tool των Windows αποκτά μια λειτουργία παρόμοια με την αναγνώριση κειμένου της Google. Αυτή η δυνατότητα μοιάζει περισσότερο με αυτή που προσφέρει το Google Lens, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Μέσω του Snipping Tool, οι χρήστες μπορούν να αναγνωρίζουν κείμενο στις φωτογραφίες, να το επιλέγουν και να το αντιγράφουν για περαιτέρω χρήση.

Διαβάστε ακόμη: Snipping Tool Windows 11: Επιτρέπει την αντιγραφή κειμένου από εικόνα

Αυτό που είναι ακόμα πιο ωραίο, είναι ότι το Snipping Tool λειτουργεί πλέον και ως εφαρμογή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει μια επιλογή στις εικόνες με την ονομασία “Redact text” (Διόρθωση κειμένου). Σύμφωνα με τη Microsoft, υπάρχει επίσης ένα κουμπί γρήγορης διόρθωσης που αυτόματα θα αποκρύπτει τα email και τους αριθμούς τηλεφώνου.

Όλες οι λειτουργίες που αναφέρονται θα είναι διαθέσιμες για τους χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders. Η ενημέρωση της εφαρμογής “Photos” θα συνοδεύεται από την έκδοση 2023.11090.13001.0. Όσοι δεν είναι μέλη του προγράμματος αλλά εξακολουθούν να επιθυμούν λειτουργίες, όπως η αναγνώριση κειμένου στα Windows, ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τη δημόσια κυκλοφορία.

Πηγή:9to5google.com