ΑρχικήSecurityΗ Orbcomm αντιμετωπίζει επίθεση ransomware

Η Orbcomm αντιμετωπίζει επίθεση ransomware

Η εταιρεία Orbcomm, ένας μεγάλος πάροχος ELDs για τον τομέα των φορτηγών, αντιμετωπίζει μια επίθεση ransomware που περιορίζει τη δυνατότητα των πελατών της να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Fleet Manager, η οποία περιλαμβάνει τα συστήματα Blue Tree ELDs, επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Η επίλυση του προβλήματος ενδέχεται να απαιτήσει μέχρι δύο εβδομάδες.

«Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, η ORBCOMM αντιμετώπισε μια επίθεση ransomware που επηρεάζει προσωρινά την πλατφόρμα FleetManager και τη σειρά προϊόντων BT, η οποία χρησιμοποιείται από ορισμένους από τους πελάτες μας για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση των μέσων μεταφοράς τους», δήλωσε η Michelle Ferris, αντιπρόεδρος της εταιρείας. «Μετά την ανακάλυψη του ζητήματος, οι κορυφαίοι στον κλάδο εξωτερικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας διατηρήθηκαν για να διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα. Είναι σημαντικό ότι όλα τα άλλα συστήματα και οι προσφορές υπηρεσιών μας παραμένουν πλήρως λειτουργικά και οι πελάτες τα χρησιμοποιούν κανονικά. Παραμένουμε σε επαφή με όλους τους πελάτες που επηρεάζονται και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε έγκαιρες ενημερώσεις καθώς προχωρούν οι διαδικασίες ανάκτησης και έρευνας».

Σε μια ανακοίνωση προς τους πελάτες της Orbcomm την Τετάρτη, η οποία παρασχέθηκε στο FreightWaves από έναν πελάτη της Orbcomm, η εταιρεία αναφέρει ότι “στοχεύει να επαναφέρει πλήρη χρήση της γραμμής προϊόντων BT και των αντίστοιχων πλατφορμών, καθώς και των αναφορών RCOM έως τις 28 Σεπτεμβρίου.”

Η διακοπή υπηρεσίας επηρέασε τη γκάμα προϊόντων της BT, που αποτελεί τον πυρήνα της προσφοράς ELD της Orbcomm, καθώς και μια υπηρεσία αναφοράς γνωστή ως RCOM Reports. Συγκεκριμένα, η διακοπή επηρεάζει τα μοντέλα Blue Tree ELD BT500 και BT504.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε συνδυασμό με την εν λόγω ημερομηνία, οι χρήστες του συστήματος BT έχουν λάβει άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Μεταφοράς για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν χειρόγραφους καταγραφικούς καταλόγους μέχρι και την 29η Σεπτεμβρίου, εκτός εάν το σύστημα BT επανέλθει σε λειτουργία πριν από αυτήν.

Επίσης, στην σημείωση αναφέρεται ότι η Orbcomm δεν βρήκε κανένα σημάδι που να υποδηλώνει ότι τα προσωπικά δίκτυα των πελατών βρίσκονται ή ήταν σε αυξημένο κίνδυνο ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού.

Πηγή πληροφοριών: finance.yahoo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS